Zes basisscholen gaan muziek maken in popbands
Zes basisscholen gaan muziek maken in popbands brugmedia.nl

Zes basisscholen gaan muziek maken in popbands

Cultuur

BIDDINGHUIZEN / DRONTEN / SWIFTERBANT - Twee basisscholen uit Biddinghuizen (Schatkamer en Tamarisk), twee uit Dronten (Zuiderlicht en Wilgerijs) en twee uit Swifterbant (Duykeldam en Branding) gaan dit najaar muziek maken. Zij doen dat in het project Pop-Up.

Het project valt onder de landelijke regeling ?Kinderen maken muziek', een initiatief van Koningin Máxim, het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook het Drontense Betty Dekker Fonds levert een financiële bijdrage.

De kinderen van de zes basisscholen gaan de komende twee jaar eerst op school muziek maken en later na schooltijd in een popband. ,,Alle kinderen maken kennis met een variatie aan instrumenten en krijgen de kans hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en te laten zien'', aldus De Meerpaal.

Drempel verlagen

,,De drempel om een muziekinstrument te gaan spelen, wordt via Pop-Up enorm verlaagd'', aldus Margriet van Niejenhuis, coördinator cultuureducatie bij De Meerpaal, ,,Kinderen ontdekken gezamenlijk wat muziek maken met je kan doen en wat het jezelf én anderen kan brengen.''

Behalve De Meerpaal en de zes scholen leveren ook diverse (lokale) culturele- en jongerenorganisaties een bijdrage aan het traject.

De Meerpaal zoekt nog vrijwilligers en stagiairs: kunstwerkplaats@meerpaal.nl.