91% van de winkeliers is vóór het Ondernemersfonds
91% van de winkeliers is vóór het Ondernemersfonds brugmedia.nl

91% van de winkeliers is vóór het Ondernemersfonds

Partnerbijdrages

DRONTEN - Er zijn in het centrum van Dronten 164 panden waarvoor straks reclamebelasting moet worden betaald. Er zijn 110 pandgebruikers en volgens wethouder Dirk Minne Vis zijn er tien bedrijven of ondernemers tegen die belasting.

De gemeenteraad heeft donderdag besloten reclamebelasting te gaan innen bij ondernemers in winkelcentrum Suydersee. De opbrengst gaat naar een nieuw op te richten Ondernemersfonds. Dat fonds gaat zorgen voor levendigheid in het centrum.

Voldoende draagvlak

Er waren donderdag nogal wat fracties die zich afvroegen of er onder de winkeliers wel voldoende draagvlak is voor zo'n Ondernemersfonds. Wethouder Vis rekende hen voor dat 91% van de ondernemers vóór is.

Volgens de wethouder zijn er tijdens de drie inspraakbijeenkomsten van de gemeente twee tegenstanders geregistreerd. Het totaal van tien tegenstanders is volgens hem 'ruim geschat'.

Free riders

Vis noemde de niet-leden van de winkeliersvereniging 'free riders'. Zij betalen geen contributie, maar profiteren wel van de activiteiten van de winkeliersvereniging.

Zie ook het dossier Ondernemersfonds van www.DeDrontenaar.nl.