Hazes-vertolker Martijn Fisher komt naar Meerpaaldagen

Cultuur

DRONTEN - De afsluiter van de 24e Meerpaaldagen is Martijn Fischer. Dat maakt organisatie ProDronten bekend. Het muziekprogramma van het driedaags evenement is hiermee compleet. Toen de toneelspeler aangaf door te gaan met het zingen van het repertoire van André Hazes, wist het Dronter festival hem als eerste te strikken.

Martijn Fischer vertolkte de hoofdrol van André Hazes in de musical 'Hij Gelooft In Mij' en in de film 'Bloed, Zweet en Tranen'. Het betekende zijn grote doorbraak en bracht hem naar gastoptredens tijdens het kroningsconcert met André Rieu en een uitverkocht Ziggo Dome met Holland zingt Hazes.

In augustus mag hij een stampvolle feesttent met minstens tienduizend mensen in Dronten verwachten. ProDronten hoopt dat de feestvierders op het hele plein de Hazes-liedjes meezingen.

Plork & De Aannemers

Het festival begint donderdag 13 augustus met optredens van Chimney Fire, The Kik en The Dirty Daddies. Op vrijdag komt soapster Ferry Doedens zingen en brengt Popgunnn, de vaste begeleidingsband van 2 Unlimited de dance-, rock- en hip hop-tracks.

De coverband Trots bestaat uit vier Volendamse mannen die veel hits 4-stemmig ten gehore brengen tijdens de Meerpaaldagen. De vrijdagavond wordt afgesloten door Plork & De Aannemers, vaste band van de Zwarte Cross. Wat begon als een geintje in de kroeg is uitgegroeid tot een 'rockende, stampende feestmachine'.

Pretpakket

Op zaterdag komt speciaal voor de kinderen Keet! van Telekids optreden. Het muzikaal pretpakket bestaat verder uit de coverbands New York Band en PPM Band die voor en na Fischer Zingt Hazes optreden.

Naast het muziekprogramma is er een seniorenprogramma, braderie, JMC Stratenfestival, de sponsoractie 24 Uur Paalzitten en activiteiten door het hele centrum.

Het gratis driedaagse festival Meerpaaldagen vindt plaats van 13 tot en met 15 augustus.