Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vakantie-app van bibliotheek is er ook voor niet-leden

Cultuur

DRONTEN - De VakantieBieb is een app waarin tientallen leuke e-books gratis zijn te lezen, ook door niet-leden. De VakantieBieb is dit jaar al op 1 juni gestart vanwege de Maand van het Spannende Boek.

Persbericht FlevoMeer bibliotheek:

De app is ontwikkeld door de landelijke bibliotheek en wordt nu voor het derde jaar als cadeautje van de bibliotheek gegeven aan iedereen die vakantie viert.

Voor volwassenen biedt de VakantieBieb spannende e-books zoals Drift van Marion Pauw, De aanslag van David Baldacci, Als padden schreeuwen van Lieneke Dijkzeul en In mijn bloed van Lisa Unger. Verder hebben ruim 1.400 basisscholen een lespakket besteld met suggesties om leerlingen nog voor de vakantie kennis te laten maken met de VakantieBieb, zodat ze in hun zomervakantie met plezier gaan lezen.

E-books lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie.

Keuze genoeg, vooral vanaf 1 juli wanneer romans, taalgidsen en tijdschriften aan de collectie worden toegevoegd. Het totale leespakket is gratis en voor iedereen beschikbaar, lid of geen lid van FlevoMeer Bibliotheek.

Leesniveau op peil houden

Kinderen die tijdens de zomervakantie bijna niet lezen, lopen kans in hun leesontwikkeling een aantal niveaus terug te vallen. Blijven lezen in de lange vakantieperiode is daarom belangrijk en ook nog leuk en handig met de e-books van de VakantieBieb.

Enkele voorbeelden van grappige, avontuurlijke en spannende jeugdboeken zijn: Dolfje Weerwolfje van Paul Loon, Mees Kees op de planken van Mirjam Oldenhave of De grijze jager, de ruïnes van Gorlan van John Flanagan. Maar ook voor jongeren vanaf 12 jaar staan interessante e-books klaar om te downloaden.