Oude scholen in Dronten-centrum verhuizen naar nieuwe scholen
Oude scholen in Dronten-centrum verhuizen naar nieuwe scholen brugmedia.nl

Oude scholen in Dronten-centrum verhuizen naar nieuwe scholen

Algemeen

DRONTEN - De gemeente en de basisscholen in het centrum van Dronten zijn het eens over een herverdeling van ruimten. Besloten is dat de oudere scholen gaan verhuizen naar de nieuwere schoolgebouwen.

Bij de herverdeling van schoolaccommodaties zijn vier scholen betrokken: De Uiterton (openbaar), Aan Boord (christelijk), De Toekomst (tot voor kort St Gregorius, katholiek) en De Schakel (gereformeerd). Aanleiding tot de herverkaveling is de overcapaciteit bij de basisscholen in het centrum van Dronten.

'Logische herverdeling'

Na overleg met de schoolbesturen stellen B en W de gemeenteraad voor dat St Gregorius en Aan Boord de ruimtes verdelen samen met De Uiterton en De Schakel "in een logische herverdeling". Dit moet in de periode tot 2020 z'n beslag krijgen.

Drie van de vier gebouwen zijn afgeschreven. Voor De Uiterton gebeurt dat pas in 2026.

Het gebouw van De Schakel bereikt in 2025 het technisch einde van de levensduur. ,,Daarna wordt ingestoken op semipermanente bouw. De totale ontwikkeling kan dan in de periode 2040-2045 leiden tot een dan passende en op de vraag afgestemde onderwijshuisvesting'', aldus het college in het voorstel aan de gemeenteraad. Deze buigt zich er in juni over.