Laurie Touw en Gieltje horen nu bij de springtop van Nederland
Laurie Touw en Gieltje horen nu bij de springtop van Nederland brugmedia.nl

Laurie Touw en Gieltje horen nu bij de springtop van Nederland

Sport

BIDDINGHUIZEN - De 14-jarige Laurie Touw uit Biddinghuizen is met haar pony Gieltje opgenomen in het A-kader springen van de KNSHS. Het betekent dat de combinatie tot één van de zeven beste van het land mag worden gerekend.

Laurie Touw en Gieltje vormen al langer een succesvolle combinatie. Vorig jaar maakten ze deel uit van de Nederlandse equipe die derde werd in de landenwedstrijd in Lier. De laatste maanden behaalden ze ook goede resultaten in Fontainebleau, Roosendaal en Wierden. Ook met haar pony Berzicht Rob oogstte Laurie nationaal en internationaal succes.

Nationale kaders

De KNHS meldt: ,,De nationale kaders bestaan uit de beste combinaties van Nederland. Er zijn kaders voor Pony's, Junioren, Young Riders en Senioren. De kadercombinaties worden begeleid door de bondscoach en kunnen geselecteerd worden voor internationale kampioenschappen en landenwedstrijden.'' Het keurkorps bij de pony's staat onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat.

,,Een kader bestaat altijd uit een Olympisch kader of A-kader en een B-kader. In het Olympisch kader/A-kader zitten de sterkste combinaties. In het B-kader zitten de combinaties waarvan wordt verwacht dat ze kunnen doorstromen naar het Olympisch- of A-kader. De Pony's, Junioren en Young riders van de disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van het Rabo Talentenplan. Of je wordt opgenomen in een kader hangt af van je resultaten tijdens de observatiewedstrijden en/of wedstrijden voor kadervorming.''