Yordi Schols, hier na zijn overstap naar Cambuur.
Yordi Schols, hier na zijn overstap naar Cambuur.

Yordi Schols verkast naar Cambuur: „Zien waar het schip strandt"

Sport

Yordi Schols is zeventien jaar en speelde tot dusver alleen nog maar amateurvoetbal. Hij kwam uit voor diverse jeugdteams van BAS en speelde drie seizoenen bij asv Dronten. Nu maakt hij de overstap naar het beloftenteam van SC Cambuur.

Zeventien jaar en dan nog de stap naar het betaalde voetbal maken. Het is voor bizar weinig mensen weggelegd, maar wel voor Biddinghuizenaar Yordi Schols. Hij trainde één keer mee bij het Friese Cambuur en mocht direct blijven. „Ik lag op een middag op de bank te slapen en werd gebeld. Een meneer vertelde mij dat ik mee mocht trainen. Na één training liet Cambuur al weten dat ik mocht blijven", zegt Schols.

Lekker genieten

Er volgde een gesprek met de trainers Arne Slot en Dennis van der Ree, waarna hij woensdag zijn krabbel onder een eenjarig contract zette. Schols hoopt uiteindelijk op het eerste elftal. „Natuurlijk is dat mijn doel. Maar ik ga keihard mijn best doen, er lekker van genieten en dan zie ik wel waar het schip strandt."

Stoppen met studie

De overstap naar de profs van SC Cambuur brengt wel wat veranderingen in het leven van de Biddinghuizenaar. De belangrijkste? Hij stopt met zijn studie. "In ieder geval het eerste jaar. Ik ga heen en weer rijden en dat is alleen te doen als ik er verder niets naast heb. Anders hou ik geen tijd meer over", legt Schols uit.

Promotie met asv Dronten A1

De linksbenige middenvelder speelde dit seizoen zijn wedstrijden voornamelijk in de A1 van asv Dronten. Ook maakte hij speelminuten in het eerste elftal. Met het A1-elftal hoopt hij zijn tijd in Dronten succesvol af te sluiten. Promotie naar de derde divisie lonkt. „We doen nog mee in de nacompetitie en hebben een goede kans die te winnen. Het zou een mooie afsluiter zijn."

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

 Yordi Schols, hier na zijn overstap naar Cambuur.