Korfbaltrainer Sjoerd van der Klaauw stopt in Emmeloord
Korfbaltrainer Sjoerd van der Klaauw stopt in Emmeloord brugmedia.nl

Korfbaltrainer Sjoerd van der Klaauw stopt in Emmeloord

Sport

DRONTEN - Korfbaltrainer Sjoerd van der Klaauw uit Dronten, voormalig trainer van ASVD, stopt aan het eind van dit seizoen bij fusieclub KV Emmeloord/SV Marknesse.

Het bestuur van KVE/SVM schrijft in een persbericht: ,,Na wellicht de drie meest succesvolle seizoenen uit de recente historie van KV Emmeloord/Marknesse neemt de korfbal in de polder afscheid van hoofdtrainer Sjoerd van der Klaauw. De selectie is na 3 jaar toe aan vernieuwing om de volgende stap te maken. In de afgelopen drie jaar is de selectie opgeklommen van de 4e klasse naar de 2e klasse.

Professionele manier

Sjoerd begon met een selectie die bestond uit jonge junioren en een paar ervaren senioren. Hier heeft hij in het eerste jaar een compleet team van gemaakt. Hij heeft de selectie op een professionele manier begeleid, wat heeft geresulteerd in kampioenschappen en promoties. Op dit moment staat er een volwaardige selectie die in de zaal 2e klasse speelt en op het veld mee doet om de promotieplaats naar de 2e klasse. De vereniging is als totaal ook ?mede door zijn professionele aanpak- veranderd en heeft de sportieve groei bij de selectie ook doorgezet naar de jeugd.

KV Emmeloord/Marknesse is erg dankbaar voor wat Sjoerd voor de verenigingen heeft betekend en zal op zaterdag 30 mei, na de laatste wedstrijd van dit seizoen, op een gepaste manier afscheid nemen van Sjoerd van der Klaauw.''