Gelijkspel voor ASVD in voorlaatste competitiewedstrijd
Gelijkspel voor ASVD in voorlaatste competitiewedstrijd brugmedia.nl

Gelijkspel voor ASVD in voorlaatste competitiewedstrijd

Sport

DRONTEN - De korfballers van ASVD kunnen op het veld beter uit de voeten dan in de zaal, zo bleek zaterdag wederom tijdens de derby tegen DOS Kampen. Daar waar een overwinning binnen de mogelijkheden lag, werd het gelijk: 15-15.

De Drontenaren en Kampenaren troffen elkaar voor de vierde keer dit seizoen. Beide teams streden alleen nog voor een zo hoog mogelijke plaats op de ranglijst waarmee verder niets meer te verdienen was. Daardoor was het DOS Kampen meer onder de indruk van het afscheid van hun icoon Rene Bruggeman, terwijl ASVD/KWOOT nog wel zin had in een goed resultaat.

Zoals gezegd: ASVD heeft het dit seizoen op het veld beter voor elkaar dan in de zaal. Op het veld betaalt het harde werken zich uit, terwijl in de zaal de details belangrijker zijn.

Tevreden trainer

Trainer/coach Wilbert Leendertse zag zijn team taktisch een sterke wedstrijd spelen. ,,De afspraken die waren gemaakt zijn goed nagekomen. Zo speelden we lange aanvallen en namen we op de goede momenten de doelkansen'', aldus een tevreden trainer.

Qua score nam ASVD/KWOOT steeds het initiatief, maar DOS Kampen wist wel steeds aan te haken. Het bleef derhalve spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Vlak voor tijd konden de Drontenaren nog de volle buit binnenhalen. Het buitenkansje in de vorm van een strafworp werd echter onbenut gelaten. Daardoor werd de eindstand bepaald op 15-15 en werd het afscheidsfeestje van Rene Bruggeman niet al te veel verstoord.

Topscorers: Rowdy Knol, Vincent van Bussel en Corne Sipkens 4, Ingrid de Boer, Marleen Haaijer en Robin ter Woord 1.

Programma: op zaterdag 30 mei besluit ASVD de competitie met een thuiswedstrijd tegen ODIK uit Barneveld. Dit treffen begint om 15:30 uur.