Afbeelding

Zonnetje zorgt voor bomvol Redeplein bij taptoe

Cultuur

DRONTEN - Enkele honderden belangstellenden woonden zaterdagmiddag op het Redeplein de taptoe bij, georganiseerd door de stichting 4 mei herdenking Dronten.

Volgens de organisatoren was het bij de taptoe aanzienlijk drukker dan vorig jaar. En dat had onder andere te maken met de uitstekende weersomstandigheden.

Een lekkere show gedraaid

Ook de optredende korpsen waren goed te spreken. ,,Mooi weer voor een taptoe. We hebben een lekkere show gedraaid, solide'', zei tambour-maître Gerdo Wassink van het Kamper Trompetter Korps. Voor de Kampenaren is zo'n taptoe bijna routine: ,,Vorig jaar hebben we een keer of 20 opgetreden. Dat start op Koningsdag en gaat door tot medio oktober.''

,,We houden van optreden en Dronten is mooi vlakbij, mooi in de middag, leuke collega-korpsen en met een lekker weertje. Het loopt allemaal prima en de belangstelling is goed in vergelijking met andere plaatsen. Dat komt ook doordat het gratis is, want dat heb je niet heel veel meer. Bij de meeste taptoes moet je als toeschouwer betalen.''

Airgunnersconcert

Ook de rest van de activiteiten in het kader van de 4 mei herdenking zijn allemaal volgens plan verlopen. Het Airgunnersconcert op donderdagavond in kerkcentrum De Ark werd goed bezocht. Het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten en het Christelijk Mannenkoor Lelystad verzorgden uitstekende optredens.

De ochtend daarna was de ontvangst in De Regenboog gemoedelijk, waarbij de Airgunners en de Drontenaren onderling heel veel plezier maakten.