Christelijk Mannenkoor Dronten
Christelijk Mannenkoor Dronten

Christelijk Mannenkoor laat breed repertoire horen

Cultuur

DRONTEN - Het Christelijk Mannenkoor Dronten heeft vrijdagavond haar jaarlijks voorjaarsconcert gegeven. Het programma was bijzonder gevarieerd, onder andere door de medewerking van een koperkwartet.

Na de passende opening door het bestuurslid de heer J.B. Buntjer, stak het koor van wal met het prachtige 'Lied aan het Licht' van Huub Oosterhuis, en bewerkt door Antoine Oomen, waarvan de laatste twee coupletten in samenzang.

Er werden meer geestelijke liederen, in verschillende talen gezongen. Met onder andere 'More love to Thee', bewerkt door Johan Bredewout en 'Ehre sei Gott in der Höhe' van Dmitry Bortniansky. Ook de spirituals 'Old Black Joe' en 'Steal Away' kregen een plaats in dit concert. Het topstuk van de avond was de titelsong van de eerste CD van het koor namelijk: 'Hoe Groot zijt Gij'.

Oranje tintje

De avond had een Oranje tintje door enkele liederen uit Valerius' Gedenck-clanck in het programma op te nemen. Naast samenzang was er ruimte voor twee instrumentale intermezzo's van koperkwartet, orgel en piano. Na de sluiting  en uitreiking van de bloemen, werd met de aanwezigen het slotlied gezongen 'Stilte over alle landen'.

De belangstelling was goed te noemen, de kerkzaal was zeer redelijk gevuld. Er kan worden teruggekeken op een geslaagde zangavond, waarin het koor zich met een breed repertoire heeft laten horen.