Eenzaamheid moet in Dronten meer aandacht krijgen
Eenzaamheid moet in Dronten meer aandacht krijgen brugmedia.nl

Eenzaamheid moet in Dronten meer aandacht krijgen

Algemeen

DRONTEN - ,,Meer aandacht voor eenzaamheidsbestrijding is ook hard nodig in Dronten. Essentieel daarbij is een verdergaande samenwerking tussen diverse instanties en professionals die te maken hebben met deze problematiek.''

Dit was een van de conclusies op het symposium dat recentelijk werd gehouden in De Meerpaal. ,,Gezien de opkomst met ruim 60 professionals en vrijwilligers is de goede wil er zeker om meer te betekenen voor mensen die steeds meer in een isolement komen'', aldus dagvoorzitter Liane Wolfert van OpenJeHart.

28 organisaties

De bijeenkomst werd georganiseerd door CMO Flevoland, de afdeling Welzijn van De Meerpaal en OpenJeHart. Liane Wolfert constateerde dat in totaal 28 organisaties, waaronder ook de politie, waren vertegenwoordigd.

,,Bijzonder om te zien dat er in een gemeente zoveel instanties met eenzaamheid te maken hebben. Dit initiatief sluit daarom goed aan bij de behoefte. Weten wat welke instantie doet om zo nodig door te kunnen verwijzen en elkaar in de gemeente Dronten te versterken. Fijn dat zoveel mensen op de bijeenkomst zijn afgekomen.''

Met elkaar in gesprek

Liesbeth Koster van de afdeling Welzijn van De Meerpaal zorgde er voor dat de aanwezigen aan de hand van een aantal stellingen met elkaar in gesprek raakten. Ada de Jong informeerde namens CMO Flevoland de aanwezigen over de verschillende soorten eenzaamheid.

De bedoeling is om naar aanleiding van de kick off twee maal per jaar bij elkaar te komen om elkaar te verbinden en te inspireren. Op deze bijeenkomst kunnen instanties zich presenteren om op deze manier inzicht te krijgen wat deze organisaties kunnen betekenen voor mensen die eenzaam zijn.