Peter Renkema

Nuttig puntje voor asv Dronten, BAS kansloos onderuit

DRONTEN - In de eerste klasse D heeft asv Dronten zaterdagmiddag een uiterst nuttig puntje gepakt. De Drontenaren hielden op eigen terrein SDV Barneveld op 1-1, waardoor de marge met de degradatiezone nu vier punten bedraagt.

Op het burgemeester Dekker Sportpark openden de Drontenaren sterk. In het eerste kwartier kreeg de ploeg een aantal goede mogelijkheden, maar Martijn Timmer en Dada Bugera wisten het net niet te vinden. Toch kwam de Dronter formatie na 25 minuten wel op voorsprong. Aanvoerder Wilko Braam opende de score.

Voor de rust alweer gelijk

Daar waar asv Dronten de betere was, kwamen de bezoekers uit Barneveld nog voor de rust weer langszij. Koen Faber bracht de stand weer in evenwicht, waarna in de tweede helft de gasten de bovenliggende partij waren. Het bleef echter bij 1-1, waardoor asv Dronten nu vier punten los is van de degradatiezone. Een nuttig gelijkspelletje.

BAS kansloos onderuit

In Biddinghuizen werd het pleit van BAS zaterdag al binnen veertig seconden beslecht. De ploeg van interim-trainer Wout Sleurink moest het tegen AVW ?66 stellen zonder een flink aantal spelers en kreeg binnen de kortste keren de 0-1 om de oren. Vervolgens kwamen de Biddinghuizenaren geen moment meer in de wedstrijd, waardoor AVW met een 0-3 zege huiswaarts keerde.

Tekst: Wouter Foppen