Afbeelding

Erelid Den Braven overhandigt trofee aan zijn eigen ZZZ

Sport

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers hielden zaterdag hun jaarlijkse wedstrijd om de Den Braven Trofee. Er waren vijf deelnemende verenigingen en de winst ging uiteindelijk naar de organiserende club.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

,,Even als voorgaande jaren, organiseerden de Zuiderzeezwemmers de Den Braven Trofee, een wedstrijd vernoemd naar erelid Den Braven uit Dronten. De bijna 82 jarige Den Braven is al lid vanaf de oprichting van ZZZ. In die tijd werd er zelfs getraind in Kampen, omdat Dronten niet de juiste faciliteiten had. Hij heeft al heel wat baantjes getrokken in zijn leven en zo ongeveer alle official taken vervuld bij de club. Natuurlijk was hij zaterdag zelf van de partij, met het klokje bij de hand genoot hij van de geweldige sfeer en de prachtige prestaties van de zwemmers.

Behalve dat er individueel medailles werden uitgereikt streden de vijf deelnemende clubs om een trofee die je met de hele club kon verdienen. De zwemmers van de Drontense club streden tegen de zwemmers uit Harderwijk, Emmeloord, Beilen en Wezep.

Het was een bijzonder sportieve strijd die gewonnen werd door de Zuiderzeezwemmers. De jongste kinderen zwommen drie maal een 50m en de anderen 2 maal een 100m. De wedstrijd werd traditioneel afgesloten met wisselslag estafettes in verschillende leeftijd categorieën. Natuurlijk werd na afloop de trofee uitgereikt door Dhr. den Braven.

30 medailles

Door ZZZ werden er 30 medailles gewonnen op de individuele nummers. Goud was er voor Mandy Hagting op de 50m rug, Erik v/d Heide op de 100m vlinder en de 100m vrijeslag, Ted Ruiter op de 100m rug, Cynthia Smit op de 100m rug en de 100m school en Danique Stoop op de 100m vlinder en de 100m vrijeslag.

Zilver ging naar Lisanne Andeweg op de 100m vlinder, Jesse Brouwer op de 50m rug en de 50m vrijeslag, Myrte Deurloo op de 100m rug, Didi Gest op de 100m vrij en de 100m wisselslag, Dagmar kruik op de 100m vrij, Arwin Stoop op de 100m vlinder, Ilmar stoop op de 100m school, Jaimy Straatman op de 100m school en Suzanne Vesseur op de 50m vrij, 50m rug en de 50m schoolslag.

En brons ging er naar Lisanne Andeweg op de 100m vrijeslag, Jesse Brouwer op de 50m school, Britt Deurloo op de 100m school, Mandy Hagting op de 50m vrijeslag, Annemarie ten Have op de 100m vlinder, Martijn Kip op de 100m vrijeslag, Kimberley Olieman op de 50m school, Ted ruiter op de 100m school en Jaimy Straatman op de 100m rugslag.''