Afbeelding

Warmonderhof Avondklas over consumentenparticipatie

Algemeen

DRONTEN - ,,Een financieel interessant model voor kleine tuinders'', meldt de Warmonderhof Avondklas over de consumentenparticipatie bij de Hof van Twello. Op donderdag 16 april is er om 20 uur een lezing over dit onderwerp in de Hofzaal van de school aan de Wisentweg 12.

Persbericht Warmonderhof Avondklas:

,,Op de Hof van Twello gebruiken moestuinders de grond en brengen in ruil daarvoor de helft van hun oogst in bij de Streekwinkel die is gevestigd op de Hof. Ze werken bovendien mee aan onderhoud van het landschap. De teelt gebeurt deels via permacultuur en (steeds meer) met plantaardige bemesting. Een financieel interessant model voor kleine tuinders.

Wat vraagt zo'n werkwijze van de ondernemer? Gert Jan Jansen vertelt donderdag 16 april om 20.00 uur tijdens de Warmonderhof Avondklas in Dronten over consumentenparticipatie op zijn Hof van Twello. Hij schreef er een boek over, dat te koop is tijdens de Avondklas. Gesprekspartner is Joke Bloksma.

De avondklassen van de Warmonderhof Opleidingen (Groenhorst Dronten) zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Steeds worden andere thema's aangesneden. Op maandagavond 23 maart is dat dus het bedrijf en, vooral, de bodem van de familie Bakker.

Groenhorst College Warmonderhof Opleidingen organiseert de Avondklas een aantal keren in de maand, over thema's die aansluiten bij landbouw, landschap, economie, zorg en voeding. De avondklassen zijn toegankelijk voor belangstellenden en voor de eigen studenten. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de bezoekers, om zo de volgende avondklas weer mogelijk te maken.

De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof, de Vereniging voor biologisch dynamische landbouw en voeding en Stichting Demeter.''