Kinderen Biddinghuizen willen dominee die grapjes maakt
Kinderen Biddinghuizen willen dominee die grapjes maakt brugmedia.nl

Kinderen Biddinghuizen willen dominee die grapjes maakt

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De protestantse gemeente zoekt een nieuwe dominee. Daarbij wordt de mening van de hele kerkgemeente gevraagd. Ook die van de kinderen. En dat zij frisse ideeën hebben, bleek zondag. Toen vond voor het eerst een gemeentemorgen in De Voorhof plaats.

Persbericht Protestantse Gemeente Biddinghuizen:

?Een bijzondere bijeenkomst', aldus voorzitter Erik Broekhuis, die blij was met de hoge opkomst. Een gemeente met een vacature gaat samen een uitdagende periode aan.

Zo'n 120 leden bleven na de dienst om met elkaar te praten over de toekomst van de kerk. En wat voor dominee hierbij past. Jong en oud deed mee, want hierbij waren ook veel kinderen van de Kinderkerk, Basiscatechese en jongeren van de Jeugdkring en Connect (16+) aanwezig.

Kijk op de kerk van kinderen

De jeugd hoopt op een grappige dominee die enthousiast kan vertellen. En dat er meer jeugd en jongeren naar de kerk komen. Er is een goede band met mensen in de kerk en er zijn leuke activiteiten. En je mag je eigen ding doen.

Wel willen ze dat er in de dienst meer kinderliedjes worden gezongen en mag de preek korter. De kinderen vinden het fijn dat je steun bij elkaar kunt vinden wanneer je verdrietig bent.

Kinderkerkenraad

Het grootste applaus kregen de kinderen. Zij kwamen met een idee: ´Wij willen een kinderkerkenraad.´ Eigenlijk net als de kerkenraad, maar dan voor kinderen. Voor ideeën voor de kinderkerk en de gewone kerk. ´Nadenken zoals we vandaag ook gedaan hebben, maar dan vaker.´

Eenheid in verscheidenheid

De volwassenen vinden vooral de tolerantie binnen de gemeente waardevol. Eenheid in verscheidenheid. Waar met respect met elkaars mening wordt omgegaan. Men hoopt op een verbindende eigentijdse dominee.

Iemand die de uitdaging tussen geloof/bijbel en het dagelijks leven goed laat zien in de preek, de dienst en de activiteiten. Men droomt van een bloeiende actieve gemeente met veel jonge mensen en ouderen die er volop van genieten. Een kerk midden in het dorpsgebeuren die prikkelt, waardoor het uitnodigend is voor anderen.

Nieuw initiatief gewaardeerd

Volgens de voorzitter is zo'n bijeenkomst na een morgendienst voor het eerst. ?Normaal hebben we een gemeenteavond en dat is meer in de vorm van een jaarvergadering.' Nu konden de kinderen erbij zijn en gingen we in groepen uiteen om met elkaar antwoord te geven op een aantal vragen.

De aanwezigen vinden dat dit initiatief voor herhaling vatbaar is. Bovendien leverde het veel informatie op.

Zorgvuldig traject

Beroepingswerk is niet makkelijk en vraagt om een zorgvuldig traject, begeleid door consulent dominee Huib Stolk. Daarin volgt een aantal stappen. Het beleidsplan, inclusief de uitkomsten van de gemeentemorgen, wordt met belangstellenden gedeeld op de gemeenteavond van 28 april.

Voorzitter Erik Broekhuis hoopt dat men weer in net zo grote getalen komt.´ Want het beleidsplan is van ons allemaal.´ Wie meer wil weten of vragen heeft, kan contact opnemen met het kerkbestuur. De gegevens staan op www.pgbiddinghuizen.nl