Reaal Dronten met B-junior naar koploper Hattem

Sport

Voor de voetballers van Reaal Dronten kan het wel eens een cruciale zaterdag worden. In de vierde klasse C gaan de Drontenaren op bezoek bij lijstaanvoerder Hattem, dat tot dusver zes punten meer verzamelde dan Reaal. ?Het is aanhaken of afhaken?, stelt Reaal-trainer Henk Posthuma.

De meest opmerkelijke naam binnen de Drontense selectie is zaterdag die van B-junior Roy Maljaars. De 16-jarige voetballer speelt normaliter in het B1-elftal van Reaal, maar maakt zaterdag deel uit van de eerste selectie. ?Ik heb een gesprek met hem gehad en denk dat hij door kan groeien. Het kan maar zo dat ik hem voor de leeuwen gooi?, zegt Posthuma.

?D'r op d'r onder'

Het wordt er zaterdag hoe dan ook eentje van aanhaken of afhaken. Mocht Reaal Dronten onverhoopt verliezen, dan wordt het gat met Hattem liefst negen punten. ?En dat lijkt mij onoverbrugbaar. Als wij nog mee willen doen om de hoofdprijs, dan moeten we winnen. Zo heb ik het ook naar de jongens gebracht. Het wordt d'r op of d'r onder?, vertelt Posthuma.

De oefenmeester moet het in Hattem doen zonder Remco Drenth (liesblessure), terwijl ook Will van der Zande en Mark Otten kleine klachten hebben. ?Die laatste twee spelen wel. Hattem staat niet voor niets bovenaan, want het is gewoon een goede ploeg. Maar ik kijk naar mijn eigen jongens, aangezien we het zelf moeten verdienen.?

Sparen

Als Reaal zaterdag zo rond de klok van 16.15 uur zonder punten staat, dan gaat de blik voor een groot deel al richting de nacompetitie. De Drontenaren zijn zeker van deelname, aangezien ze de eerste periode wonnen. ?De mensen met kleine pijntjes krijgen dan tijd om te herstellen, maar eigenlijk wil ik daar nog niet naar kijken. Wij gaan zaterdag vol voor de winst, dat is voor nu het belangrijkste.?

Overige wedstrijden

14.30 uur FC Horst ? asv Dronten

14.30 uur Hierden ? BAS

Swift '64 heeft een vrije zaterdag

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia