Kerken in Biddinghuizen houden een gezamenlijke nachtwake
Kerken in Biddinghuizen houden een gezamenlijke nachtwake brugmedia.nl

Kerken in Biddinghuizen houden een gezamenlijke nachtwake

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De Protestantse Gemeente en de Rooms-katholieke geloofsgemeenschap H. Bonifatius zijn er weer in geslaagde om in de aanloop naar Pasen een nachtwake te organiseren. De nachtwake wordt gehouden in de nacht van 2 op 3 april vanaf 20.30 uur in De Voorhof.

Twintig jaar geleden organiseerden beide kerken voor het eerst een Nachtwake. Dit jaar is het thema: 'Sprekende Stilte'.

Persbericht voorbereidingsgroep:

,,?Voor wie niet bekend is met de Nachtwake zou deze het best omschreven kunnen worden als een kloosterervaring in één nacht. De nacht draait om stil worden, meditatie en bezinning.

Dit eerste is direct ook het moeilijkste? echt stil worden. In onze huidige tijd zijn we gewend geraakt aan een continue stroom van beelden en geluid. Echt tot rust komen en stil te worden, kost daarom tijd.

?Ervaring

?Voor wie nog nooit bij de Nachtwake is geweest is het moeilijk om uit te leggen, maar een nacht lang waken is echt een ervaring. De (onvermijdelijk) optredende vermoeidheid, soms vechten tegen de slaap.

Het donkerst van de nacht doorstaan, uitzien naar het licht van de morgen. In de wetenschap dat het eerst echt donker moet worden, voordat nieuw licht kan ontstaan?

Een christelijk begin?

In de nacht voor Jezus' arrestatie vraagt hij zijn discipelen in het Hof van Getsemane/Hof van Olijven om met hem te waken, maar het lukt de discipelen niet? ze vallen allen in slaap. ?Vanuit dit verhaal is de Nachtwake in Biddinghuizen ontstaan. Waken voor het leed van de wereld en als test voor jezelf? kun je wakker blijven?

Uitnodiging?Wilt u het proberen? Wilt u deze ervaring met ons delen? De voorbereidingsgroep nodigt iedereen van harte uit om met hen mee te komen waken. Een hele nacht lang is het meest inspirerend, maar voor wie dat niet lukt of wil; iedereen is welkom op elk moment van de nacht en vrij om te blijven of te gaan wanneer dit het beste uitkomt.

Mogen we ook ú verwelkomen?''