Afbeelding

Lezing over 'Geld komt uit het niets'

Algemeen

DRONTEN - KoffieMet houdt op 14 april een lezing bij restaurant Moellies in Dronten. Om 20 uur spreekt Ad Broere, bekend van 'De Wereld Draait Door', over het onderwerp 'Geld komt uit het niets'.

Persbericht KoffieMet:

,,Ad Broere ziet zichzelf niet als een onheilsprofeet maar hij wil de mensen wakker schudden. Het is noodzakelijk dat er op een andere manier naar geld en de economie wordt gekeken. Geld als middel om het economisch handelen soepel te laten verlopen.

Zijn missie is iedereen te laten weten dat de werkelijkheid is, dat wij mensen de waarde vertegenwoordigen en dat geld daaraan ondergeschikt is. Geld heeft geen andere functie dan het materieel tot uitdrukking brengen van de waarde van wat wij doen. Door geld centraal te plaatsen, is de mens afhankelijk gemaakt van geld en van degenen die het bezitten. En dat is de financiële elite, die zich het recht heeft toegeëigend om geld te scheppen. Hij wil de, nu nog geïsoleerde initiatieven die er zijn ontwikkeld om tot een vernieuwing van het handelen met het geld en de economie te komen, helpen zichtbaar te maken.

Een mooie en boeiende lezing door Ad Broere, een autoriteit op dit gebied.''