Georges Serpenti: ,,Samenloop is een bijzonder evenement''
Georges Serpenti: ,,Samenloop is een bijzonder evenement'' brugmedia.nl

Georges Serpenti: ,,Samenloop is een bijzonder evenement''

Algemeen

DRONTEN - In het laatste weekeinde van juni wordt het 24 uurs wandelevenement Samenloop voor Hoop voor de tweede keer gehouden. Voorzitter Georges Serpenti legt uit waarom het een bijzonder evenement is.

Persbericht Samenloop voor Hoop:

Voor onderzoek naar kanker is nog steeds veel geld nodig. Iedereen heeft in zijn naaste omgeving wel mensen die met deze ziekte te maken hebben gehad. Nadat Serpenti zijn vader verloor aan kanker besloot hij voor KWF iets te gaan doen. Hij begon als wijkhoofd van de jaarlijkse collecte voor KWF en is inmiddels secretaris voor KWF in de gemeente Dronten.

In die functie werd hem tijdens een overleg verteld dat er mensen bezig waren om een Samenloop te organiseren in Dronten. Daar nam hij toen contact mee op ?Eerlijk gezegd kende ik het begrip Samenloop voor Hoop niet eens, terwijl ik al jaren voor KWF vrijwilligerswerk deed. Toen ik er meer over te weten kwam, werd is steeds enthousiaster. Met John Leukfeldt en Diana Klunder heb ik uiteindelijk in 2013 de eerste Samenloop georganiseerd in Dronten. Samen zijn we een team om ons heen gaan verzamelen waarmee we het uiteindelijk hebben georganiseerd. De eerste keer is veel werk geweest en ging ook ten koste van de privétijd; het was echter meer dan de moeite waard?.

Dat het een succes was blijkt uit de cyfers. In 2013 deden er 24 teams mee die zorgden voor 477 deelnemers en een opbrengst van ruim ? 43.000,=. Het is niet alleen de mooie opbrengst waardoor Serpenti besloot om ook in 2015 het evenement nogmaals als voorzitter te organiseren. ?Je leert veel mensen kennen die op wat voor manier dan ook meedoen aan de Samenloop. Dat vind ik een leuke bijkomstigheid. Daarnaast weet ik nu wat er op me af komt waardoor het me minder tijd kost dan de eerste keer. Naast voorzitter zit ik ook in de sponsorcommissie waardoor er nog steeds wel de nodige uren in gaat zitten. We hebben inmiddels echter een groot team van bekwame mensen die samen de organisatie op zich nemen?.

De tweede editie vindt plaats van zaterdag 27 op zondag 28 juni en wordt gehouden rondom het hoofdveld van voetbalvereniging asv Dronten. Inmiddels hebben zich al veel teams ingeschreven. De verwachting is dat er meer teams van de start gaan dan in 2013. Het is de unieke formule die ervoor zorgt dat er veel teams meedoen. ?De 24 uurs Samenloop is zeer bijzonder om mee te maken. De eerste ronde is een emotionele ronde die wordt gelopen door de survivors, mensen die de vreselijke ziekte kanker hebben overleefd of nog steeds hebben. Daarna gaan de teams hun rondes lopen. De gehele 24 uur zorgt een DJ voor muziek of is er een optreden van een zanger of koor. Daarnaast staan er rondom het hoofdveld allerlei kramen die de deelnemende teams bemannen. De teams proberen door verkoop van spullen op de kramen geld bijeen te halen. Tijdens de nacht worden er allerlei zakken met kaarsen langs de route aangestoken die zorgen voor erg veel sfeer. Deze kaarsenzakken worden verkocht en hier kunnen mensen zelf een bericht op schrijven om iemand een hart onder de riem te steken, of iemand te gedenken die overleden is aan kanker.?

Dit jaar gaat de opbrengst weer naar het KWF voor onderzoeken, maar ook een deel van de opbrengst gaat naar het net opgerichte Toon Hermanshuis in Dronten. Dit is een inloophuis dat activiteiten organiseert voor (ex)kankerpatiënten. Dit laatste moet een extra motivatie zijn voor mensen om mee te doen, denkt Serpenti. ? Een deelnemend team kan bestaan uit vrienden, familie, collega's, buren of sportvrienden, alle combinaties zijn mogelijk om een team te formeren. Aangezien het een loop is in estafettevorm kan eigenlijk iedereen meedoen, van geoefende wandelaar tot iemand die nooit sport. Als team loop je de 24 uur en zamel je samen geld in wat voor een fantastische saamhorigheid zorgt. Hierdoor is het een prachtig evenement om mee te maken zonder dat we uit het oog verliezen waarvoor we het uiteindelijk doen?.

Wil je een team opgeven op je opgeven als vrijwilliger voor de dag zelf, stuur dan een email aan slvhdronten@gmail.com. Meer informatie kun je ook vinden op de website.