Afbeelding

Aanleg strandje Bremerbaai begint maandag

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De aannemer begint maandag met de aanleg van het strand Bremerbaai bij Biddinghuizen. De gemeente realiseert hier onder meer een speeleilandje, strandpaviljoen en een parkeerplaats.

Andere onderdelen van het plan zijn de aanleg van een pier met aanlegsteiger en het verplaatsen van de aanlandingsplaats van het pontje Polsmaten-Aquacentrum.

Officieel op 1 april

De officiële aftrap voor het project is op 1 april. De aannemer gaat maandag echter al van start, zo meldde wethouder Hans Engelvaart woensdag bij het slaan van de eerste paal voor het vlakbij gelegen woningproject in de wijk De Graafschap in Biddinghuizen.

De bouw is in het voorjaar gepland omdat de Bremerbaai middenin een natuurgebied (Natura 2000) ligt. Dit betekent dat er in de winter geen werkzaamheden worden uitgevoerd om de vogels rust te geven.

Dronterland.nl

Op de ondernemerspagina dronterland.nl schrijft de gemeente over de ontwikkelingen van het recreatiegebied Bremerberg:

In het verleden is in het kader van het plan IIVR (Integrale Inrichting Veluwe Randmeren) een uitwerking van de stimulering recreatiegebied Bremerberg gestart. In het plangebied zijn verschillende ontwikkelingen voorzien.

Aquacentrum Bremerbergse Hoek wil haar activiteiten graag uitbreiden en daarom is ten oosten van het Aquacentrum een uitbreiding van dag-recreatieve voorzieningen beoogd. Hiervoor wordt 300 meter strand aangelegd, circa 150 parkeerplaatsen gerealiseerd op de dijk, een strekdam aangelegd met aanlegplaats voor de veerpont en een horecavoorziening aan de oostkant van de strekdam (zijde Aquacentrum).

Om de ontsluiting van het verkeer te verbeteren is een aantakking op de vierde poot van de bestaande rotonde Spijkweg / Bremerbergweg voorzien. Daarnaast zijn op het eiland Ral enkele recreatieve functie-uitbreidingen beoogd.

Het ontwerp-bestemmingsplan is in de gemeenteraad van november behandeld en vastgesteld. In het najaar van 2014 is gestart met de (snoei) werkzaamheden. Met de werkzaamheden voor de aanleg van het strand wordt gestart in het voorjaar van 2015 en afronding moet plaatsvinden in het najaar van 2015. Alle gemeentelijke werkzaamheden moeten op 1 januari 2016 gereed zijn.