Afbeelding

Swifterbants tuindersstel wint kolenstrijd in ?Van Hollandse bodem'

Algemeen

SWIFTERBANT - IJsbrand van Eendenburg en Francisca Wubben zijn de eerste ronde van het EO-programma ?Van Hollandse bodem' doorgekomen. De royale ervaring van het tuindersstel uit Swifterbant leverde zelfs de prijs op voor de mooiste witte kool.

Het programma kende donderdagavond de eerste aflevering en is een combinatie van zo goed mogelijk volkstuinieren en koken met zelfgekweekte producten.

Qua koken gooide het stel geen hoge ogen in vergelijking met de zes andere duo's. Ze houden vooral van aan de rauwe kant en weinig zout en dat viel niet zo in de pul bij de tweekoppige jury.

Maar tuinieren kunnen ze en dus hoefden ze nog niet naar huis. Hun boontjes waren prima, maar wonnen niet. Dus was IJsbrand zowaar lichtelijk geëmotioneerd na het verlossende oordeel over de topkool.

Geen humor

Het programma is ondertussen niet te hachelen. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje een variant op ?Heel Holland bakt'. Maar alles wat dat programma leuk maakt wordt node gemist in ?Van Hollandse bodem'.

Geen humor, geen lichtheid, geen persoonlijke verhalen van deelnemers en traag. Presentatrice Tooske Ragas doet ondertussen krampachtig alsof het allemaal erg spannend is. Tja, en hoe belangrijk kan de verkiezing van het beste boontje nou helemaal zijn?

Maar ?onze eigen' Francisca en IJsbrand zitten nog in de strijd. Daarom houden we het in de gaten.

En nergens anders om.

Gitta Montanus