Afbeelding

Arts geeft lezing 'Hoe word je 100?' in de Meerpaal

Algemeen

DRONTEN - De Nederlandse arts en onderzoeker William Cortvriendt geeft op donderdagavond 19 maart een lezing in De Meerpaal in Dronten, over hoe je gezond en vitaal 100 jaar oud kan worden. Deze maand verscheen zijn boek, inmiddels bestseller, 'Hoe word je 100?'.

Persbericht van de boekuitgever:

„Veel meer mensen kunnen gezond 100 worden door een aantal betrekkelijk simpele aanpassingen in levensstijl. Dit is één van de opmerkelijke conclusies die de Nederlandse arts William Cortvriendt trekt op basis van zijn wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen leefstijl en gezond oud worden.

Gezondheidsfreak

„Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn", beweert Cortvriendt. „Maar de oplossing is ook niet te vinden in één specifieke handeling zoals veel hypes ons laten geloven. Het zijn vele kleine aanpassingen in leefstijl die samen het grote verschil maken.? Veelvuldig uit eten past volgens de arts zeker niet in een gezonde levensstijl."

„De compositie van de maaltijden is volledig verkeerd", zegt hij. „Bijna alle restaurantmaaltijden bevatten een enorme overmaat aan koolhydraten en dierlijke eiwitten, nauwelijks groenten en veel te veel zout. Het maakt daarbij niet uit of je naar een snackbar of hamburgertent gaat of naar een bistro."

Wereldwijd wetenschappelijk onderzoek

Cortvriendt baseert zijn conclusies op resultaten van onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijke tijdschriften.

In zijn boek 'Hoe word je 100?' legt hij, op basis van de omvangrijke wetenschappelijke kennis, in alledaagse bewoordingen uit wat mensen zelf kunnen doen om hun levensduur en kwaliteit van leven te bevorderen. Het voorwoord is geschreven door Kris Verburgh, auteur van het boek 'De Voedselzandloper'.

Lezing

De lezing door William Cortvriendt vindt plaats op donderdagavond 19 maart in de kleine zaal van de Meerpaal in Dronten. Kaarten zijn te bestellen bij boekhandel Voster Boek & Kantoor, Het Ruim 42 in Dronten.''