CAH-studenten door Europarlementariër uitgenodigd in Brussel
CAH-studenten door Europarlementariër uitgenodigd in Brussel brugmedia.nl

CAH-studenten door Europarlementariër uitgenodigd in Brussel

Algemeen

DRONTEN - Op uitnodiging van CDA Flevoland bracht Europees Parlementslid Annie Schreijer-Pierik vrijdag een bezoek aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten.

,,Het CDA vindt het belangrijk dat het agrarische onderwijs in Nederland wordt versterkt en behouden'', meldt de partij, ,,Omdat het aantal leerlingen en studenten in groen onderwijs (vooral HBO- en WO-studies) al een aantal jaren sterk stijgt, worden de kennis- en onderwijsinstellingen in de groene sector extra getroffen door deze bezuinigingen van het kabinet.''

Agrarisch natuurbeheer

In een les Europa-beleid liet Schreijer zich inspireren door de presentaties van CAH-studenten over het agrarische natuurbeheer en de vergroeningsopgave in het Europese Landbouwbeleid. Het Europees Parlementslid ging met de CAH-studenten in discussie over knelpunten in de nationale regelgeving.

Annie Schreijer daagde de CAH-studenten uit om binnenkort in Brussel de "hearing" over de vergroening in de landbouw bij te wonen en hun knelpunten uit de praktijk aan te leveren.

Groot Koerkamp

Agrarisch ondernemer Groot Koerkamp deed tot slot een oproep aan de politieke bestuurders om ruimte te geven aan kleine spelers in de telecommunicatiemarkt, die snel en draadloos internet in het buitengebied aanbieden: ,,Windmolens en kerktorens kunnen naast het produceren van duurzame energie ook fungeren als "transmitter" voor snel en draadloos internet.''