MijnStemhulp.nl ? Vrijwel alle partijen doen harde OV-toezeggingen
MijnStemhulp.nl ? Vrijwel alle partijen doen harde OV-toezeggingen brugmedia.nl

MijnStemhulp.nl ? Vrijwel alle partijen doen harde OV-toezeggingen

Algemeen

In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer MijnStemhulp.nl de dertien politieke partijen in Flevoland een aantal stellingen voorgelegd. Uit een stelling over het OV blijkt dat alleen ChristenUnie, D66 en VVD geen harde toezeggingen doen.

Stelling MijnStemhulp.nl:

Alle dorpen en kernen moeten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bereikbaar zijn met openbaar vervoer.



VVD ? neutraal

De VVD kiest voor vraaggericht openbaar vervoer. In gebieden met lage vervoersaantallen waar een collectief OV geen optie is, vindt de VVD dat gekeken dient te worden naar andere vormen van vervoer, zoals regiotaxi.

PvdA ? helemaal eens

Bereikbaarheid van de dorpen en kernen is een belangrijk thema voor de PvdA. Door een slimmere inzet van het OV, bijvoorbeeld door een buurtbus, kan de frequentie wat ons betreft omhoog.

CDA - eens

Het CDA vindt goede busverbindingen van groot belang voor het buitengebied. We moeten daar echter wel slim mee om gaan. Wij pleiten dan ook voor een flexibiel OV, bijvoorbeeld met bel- of buurtbus en andere initiatieven.

SP - helemaal eens

De bereikbaarheid van het landelijk gebied dient te worden hersteld. Alle kernen maar ook maatschappelijke instellingen moeten met het openbaar vervoer bereikbaar zijn en blijven.

D66 ? neutraal

Openbaar vervoer moet voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en bereikbaar zijn. D66 vindt het echter zonde als bussen leeg rondrijden. D66 kiest daarom voor frequent openbaar vervoer op drukke trajecten en voor maatwerk op rustige trajecten.

ChristenUnie - neutraal

Het OV moet toegankelijk zijn. Dat vraagt om een balans tussen aanbod en betaalbaarheid. Het is niet haalbaar om in elke kern een OV verbinding te verzorgen, hoe graag we dat ook zouden willen. Wel bereikbaar met bijvoorbeeld de regiotaxi.

GroenLinks ? helemaal eens

GroenLinks is van mening dat in iedere woonkern in de provincie regelmatig en betaalbaar openbaar vervoer beschikbaar moet zijn.

SGP ? eens

Ja willen we de dorpen/kernen (ook Ketelhaven) leefbaar houden moet dat het uitgangspunt zijn. Eventueel kunnen er in daluren belbussen of iets dergelijks ingezet worden.

50Plus ? helemaal eens

Iedereen heeft recht op openbaar vervoer. 65-plussers die van een minimum moeten rondkomen mogen gratis meereizen.

Partij voor de Dieren - helemaal eens

De Partij voor de Dieren wil, zowel in stedelijk als landelijk gebied, betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen. Dat is van groot belang voor de leefbaarheid van kleine kernen.

OPA Flevoland ? helemaal eens

Ook de minimale OV-verbinding buurtbus of bus is zeer belangrijk voor de levensvatbaarheid van het dorp.

Jezus Leeft ? eens

Als het er is moeten we er ook gebruik van kunnen maken.

De PVV heeft de vraag niet beantwoord.

Zie ook www.MijnStemhulp.nl.