Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Walibi geeft seizoenscontracten aan 9 uitkeringsgerechtigden

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Het attractiepark Walibi heeft besloten negen seizoenscontracten te geven aan mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Persbericht gemeenten Kampen, Dronten en Attractiepark Walibi Holland:

,,Walibi Holland, het werkgeverscontactteam van de gemeente Dronten, gemeente Kampen en IMpact hebben de handen ineen geslagen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om bij Walibi te gaan werken.

Walibi Holland

Het bekende attractiepark in Biddinghuizen stond vanaf het begin zeer positief tegenover het inzetten van mensen uit een uitkeringssituatie binnen de verschillende afdelingen die er zijn.

Zij hebben daarom een speciale selectiemiddag georganiseerd die aansluit bij de behoeften en mogelijkheden van de kandidaten.

Resultaten

Tijdens deze middag, waarin onder andere samenwerkingstalent en rekenvaardigheid werden getest, zijn de 14 kandidaten ook individueel door medewerkers van Walibi gesproken.

Uiteindelijk zijn er 9 kandidaten door de selectieprocedure gekomen. Zij krijgen allemaal een arbeidsovereenkomst aangeboden voor seizoen 2015.

Verder zijn er 6 kandidaten die tijdens latere selectierondes mogen instromen en daarmee ook nog in aanmerking kunnen komen voor verschillende vacatures.

Begeleid door een jobcoach

Tevens heeft Walibi besloten om ook dit jaar 2 medewerkers van IMpact op detacheringsbasis te laten werken bij de facilitaire dienst. Zij worden daarbij begeleid door een jobcoach van IMpact.

Na afloop waren alle betrokkenen zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat dat het heeft opgeleverd. Een mooi voorbeeld van kansen zien, samenwerken en verbinden in het kader van participeren door mensen kansen te bieden en in hun kracht te zetten. Een baan!''