Gemeenteraad buigt zich over nieuwe rotondes Swifterbant
Gemeenteraad buigt zich over nieuwe rotondes Swifterbant brugmedia.nl

Gemeenteraad buigt zich over nieuwe rotondes Swifterbant

Algemeen

SWIFTERBANT - De provincie Flevoland wil bij Swifterbant twee nieuwe rotondes aanleggen: op de kruising De Poort/De Kolk en de kruising Tarpanweg/Biddingweg. ,,Dit mede ter bevordering van de verkeersveiligheid en ruimtelijke kwaliteit van de entree van Swifterbant'', melden B en W.

De provincie heeft voor 2015 groot onderhoud gepland aan de Dronterringweg. Daarom is meteen gekeken of er aanleiding bestaat de weginrichting te wijzigen. Dit heeft geleid tot het plan om twee rotondes aan te leggen.

Bestemmingsplan

Voor de rotonde bij De Poort/De Kolk moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. De gemeenteraad dient zich daarover deze maand uit te spreken. Mechanisatiebedrijf Weevers en het Shell tankstation zijn vlakbij deze rotonde gevestigd en willen allebei graag uitbreiden. Dit is door de gemeente meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen en daarop zijn geen bezwaarschriften binnengekomen. Daarom gaat de gemeenteraad het bestemmingsplan nu vaststellen en daarna wordt het nog zes weken ter inzage gelegd.