Frank van Flierenburg
Frank van Flierenburg ©maartenheijenk.nl

Gemeente wil nu eerst geld zien van Frank Patat

Algemeen

DRONTEN - Het aangekondigde gesprek tussen de gemeente en patatboer Frank van Flierenburg laat nog op zich wachten. Het college heeft wel een brief gestuurd. Daarin schrijft de gemeente eerst geld te willen zien. De advocaat van ‘Frank Patat’ is het daar niet mee eens.

Frank van Flierenburg had tot 2013 een standplaats voor zijn snackwagen aan de Energieweg. Na een betalingsachterstand trok de gemeente die vergunning in.

Eind januari concludeerde de Raad van State dat de vergunning onrecht was ingetrokken. Vervolgens heeft de gemeente gedurende twee weken gestudeerd op de juridische consequenties van die uitspraak. Uiteindelijk was de conclusie dat het college met Van Flierenburg in gesprek zou gaan (zie verklaring).

Nog steeds geen gesprek

Het is nu bijna drie weken verder en volgens Frank Patat is er nog steeds geen gesprek geweest. In plaats daarvan bestoken de advocaten van beide partijen elkaar weer met brieven.

De gemeente heeft in haar brief de bestuurs- en privaatrechtelijke kant van de zaak uit elkaar gehaald. Op basis daarvan is gesteld dat Van Flierenburg flink over de brug moet komen, voordat hij de standplaats weer mag gebruiken.

Onmiddellijke toegang

Van Flierenburg eist via zijn advocaat onmiddellijke toegang tot de standplaats. Zijn advocaat dreigt daarbij met een nieuwe gang naar een rechter.

De advocaat schrijft dat de patatboer onmogelijk kan vooruitbetalen, omdat hij de afgelopen twee jaar niet heeft kunnen werken en ook nog eens aanzienlijk is gekort op zijn bijstandsuitkering. De advocaat wijst erop dat Frank Patat alle openstaande rekeningen heeft betaald.

Terwijl de gemeente geld wil zien van Frank van Flierenburg, vraagt de ondernemer juist geld van de gemeente. Zijn advocaat eist inkomstenderving over de afgelopen twee jaar.

Frank Patat