Dick Vos

MijnStemhulp.nl: Partijen in Flevoland over natuurgebieden

Algemeen

In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer www.MijnStemhulp.nl de dertien politieke partijen in Flevoland een aantal stellingen voorgelegd.

Stelling www.MijnStemhulp.nl:
De provincie steekt geld in het verbinden van de natuurgebieden in Flevoland.

VVD ? oneens

In het landelijk gebied leven mensen, vinden economische activiteiten plaats en liggen onze belangrijkste natuurgebieden en cultuurlandschappen. Dit vraagt om afstemming van belangen. De verbinding van natuurgebieden in Flevoland past daar niet in.

PvdA ? eens

Onze provincie kent prachtige natuurgebieden. Er wordt ook veel gerecreëerd. De PvdA wil, met behoud van de unieke waarden, recreatieve verbindingen realiseren tussen natuurgebieden.

D66 ? helemaal eens

D66 wil natuurgebieden verbinden, zodat de dieren niet opgesloten zitten in een geïsoleerd gebied. De provincie moet hierin investeren.

ChristenUnie - neutraal

We zien het verbinden van natuurgebieden niet als een doel op zich. Wij zien meer in kerngebieden, die vormen verbindende schakels, graag verweven met het landbouwgebied.

GroenLinks ? helemaal eens

Veel natuurgebieden zijn op zich zelf te klein. Door gebieden te verbinden kunnen planten en dieren zich verplaatsen van het ene natuurgebied naar het andere. Zo ontstaat er uitwisseling tussen de natuurgebieden en kunnen soorten overleven.

SGP ? helemaal oneens

Flevoland heeft mooie natuurgebieden maar ook prachtige agrarische gebieden. Wat de SGP betreft moet die balans blijven en is er geen ruimte/geld meer voor nieuwe natuur.

50Plus ? helemaal eens

Zeker in de verbinding van Oostvaarderswold met het Hollandse Hout.

Partij voor de Dieren - helemaal eens

Natuurgebieden met elkaar verbinden maakt de natuur sterker en vergroot de kans op voortbestaan van soorten. De PvdD wil de Ecologische Hoofdstructuur zo snel mogelijk afmaken. De Oostvaardersplassen verbinden met omringende natuurgebieden.

Jezus Leeft ? neutraal

Alleen als dit geen overdreven uitgaven en/of andere nadelige zaken tot gevolg heeft.

OPA Flevoland ? helemaal oneens

De provincie moet zich meer toeleggen op de stimulatie van de werkgelegenheid.

PVV, CDA en SP hebben de vragen niet beantwoord.

Zie ook www.MijnStemhulp.nl.