Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.
Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.

Huygens Café over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen

Algemeen

DRONTEN - Hoe voed je een hoogbegaafd kind positief, vriendelijk maar standvastig op? Daar gaat het over tijdens het Huygens Café van PC-basisschool Het Kompas op 12 maart in Dronten.

Persbericht Het Kompas:

,,Hoogbegaafde kinderen leven intens en zijn creatief, leergierig, vindingrijk en authentiek. Tegelijkertijd stellen zij het geduld, improvisatievermogen en humeur van ouders aardig op de proef. Hoe kan je positief blijven denken en handelen in de opvoeding van je kind? Dat is het thema van het Huygens Café op donderdag 12 maart.

Op deze avond wordt de zienswijze van de psycholoog Jane Nelsen besproken. Zij heeft vijf richtlijnen bedacht om positief, vriendelijk maar standvastig op te voeden.

Na deze inleiding kunnen ouders en belangstellenden over dit onderwerp in gesprek. Psycholoog Hanneke van Dalser en orthopedagoog Lidy Sibon zijn de gespreksleiders van deze bijeenkomst. Ga onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek over de mooie, maar soms ook moeilijke opvoedingsmomenten.

De Christiaan Huygensafdeling van basisschool Het Kompas organiseert het Huygenscafé. Belangstellenden zijn donderdag 12 maart welkom vanaf 20.00 uur aan de Barrage 12 in Dronten. Ook is er de gelegenheid om een kijkje in de keuken van de Christiaan Huygensafdeling te kijken. Opgeven kan via expertteamchristiaanhuygens@codenz.nl.''