Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Iedereen helpt mee aan kledingbeurs voor A Sister's Hope

Algemeen

BIDDINGHUIZEN ? Haar moeder heeft borstkanker gehad, haar schoonmoeder is eraan overleden en toen de ziekte bij beide zussen van Yvonne Ritsema werd vastgesteld, besloot ze dat het tijd was om iets te dóen. Vrijdag en zaterdag hield ze een kledingbeurs in het Koetshuis in Biddinghuizen.

Yvonne zet zich nu voor het derde jaar in voor de stichting A Sister's Hope en zamelt daarmee samen met dochter Linda Vervat geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.

Misschien wel tweeduizend

Tientallen vrienden en kennissen hadden de afgelopen weken meegeholpen om kleding in te zamelen voor de beurs. ,,Hoeveel kleding we hebben? Meer dan duizend stuks, misschien wel tweeduizend. Er zit zelfs nieuwe kleding bij'', vertelt Yvonne Ritsema, ,,Gewoon door je voelsprieten uit te steken, door te vragen in je omgeving en door mensen te benaderen via Whatsapp en Facebook.''

De reacties zijn hartverwarmend: ,,Gisteren kwam er iemand die zei: ik wil niets kopen, maar hier heb je tien euro. Gisteravond (vrijdag - red.) hebben we voor 193 euro verkocht, vandaag is het iets rustiger. Dat komt doordat er verder niets te doen is in het Koetshuis. Maar straks is er nog een Marokkaanse bruiloft, misschien dat we dan weer wat meer aanloop krijgen.''

Wandeltocht in Amersfoort

In oktober gaat Yvonne samen met haar echtgenoot Homme en schoonzoon Ramon Vervat deelnemen aan een wandeling van A Sister's Hope van Amersfoort naar Utrecht en weer terug. De kledingbeurs en alle andere activiteiten in Biddinghuizen en omgeving moeten leiden tot een hoge opbrengst.

Het wordt de derde keer dat Yvonne Ritsema meedoet. De eerste keer haalde ze ruim 6.000 euro op, de tweede keer 8.000 euro. ,,En dit jaar is mijn persoonlijke doel om 10.000 euro in te zamelen'', vertelt de inwoonster van Biddinghuizen.

Zie ook de eigen website van Yvonne Ritsema.