Swift'64 kan niet anders dan afwachten en balen
Swift'64 kan niet anders dan afwachten en balen brugmedia.nl

Swift'64 kan niet anders dan afwachten en balen

Algemeen

SWIFTERBANT - ,,Tsja, wat kun je eraan doen? We kunnen wel heel moeilijk doen, maar dat haalt toch niets uit.'' Voorzitter Jan Griekspoor van voetbalvereniging Swift'64 kijkt met lede ogen naar het uitstel van de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in Swifterbant.

Swift'64 dacht het mooi voor elkaar te hebben: volgens de meest optimistische planning van de gemeente zou half maart de aanleg van het kunstgrasveld beginnen. Volgend seizoen moest dan de vernieuwde accommodatie klaar zijn.

Plannen aan elkaar gekoppeld

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld was gekoppeld aan de bouw van het nieuwe Jehovah's Getuigen centrum en enkele verkeerskundige aanpassingen. Daarvoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Inmiddels is gebleken dat er een bezwaarschrift is ingediend tegen de bouw voor de Jehova's en dat betekent dat het hele plan voorlopig wordt opgeschort.

,, Jammer'', vindt Jan Griekspoor, ,,Het zijn formele procedures en iedereen heeft recht om bezwaar aan te tekenen. Zo werkt dat nu eenmaal in dit land, dat moet je respecteren. Je kunt je er kwaad om maken, maar dat haalt niets uit.''

Formeel geen partij

Griekspoor benadrukt dat Swift'64 in deze procedure geen partij is: ,,De gemeente legt het aan. Wij huren het veld straks van de gemeente en betalen daarvoor een huurprijs. We mogen natuurlijk wel meepraten, maar we staan buiten de procedures.''

Zie ook het bestemmingsplan, zoals dat door de gemeente ter inzage is gelegd.