Johan Willem Frisokapel treedt op voor Dronter basisscholen

Algemeen

DRONTEN - De Johan Willem Frisokapel verzorgt op 16 oktober speciale optredens voor de basisscholen uit Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten. De uitvoeringen staan in het teken van 70 jaar bevrijding.

De militaire kapel komt op 16 oktober naar De Meerpaal voor een gratis avondconcert. In het kader van 70 jaar bevrijding wordt dan de speciale compositie ?Geluid van de Vrijheid' van componist Carl Wittrock opgevoerd.

De ochtend en de middag

Burgemeester Aat de Jonge vertelt dat de komst van de kapel is aangegrepen om ook een schoolconcert te organiseren: ,,Want we moeten dat verhaal over vrede en gerechtigheid ook aan kinderen doorvertellen. Daarvoor hebben we contact gehad met de Johan Willem Frisokapel. Die hebben een productie gemaakt voor de ochtend en de middag op dezelfde dag.''

,,We hebben inmiddels alle basisscholen in Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten uitgenodigd om die datum in de agenda te zetten. Het wordt een hele leuke, speelse productie; interactief met de kinderen. Ontzettend uitdagend en uitnodigend'', aldus de burgemeester.

De waarde van vrijheid

,,Het thema is: kun je aan kinderen uitleggen wat de waarde is van vrijheid? Wees daar nou zuinig op, ook in Dronten, en ga daar zorgvuldig mee om. Dat begint al gewoon thuis, in de klas, op de straat en met vriendjes en vriendinnetjes.''

De Jonge heeft hoge verwachtingen voor de voorstelling ?Geef acht'. Hij rekent erop dat veel basisscholen gebruik maken van de uitnodiging.