Gemeente Dronten.
Gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

'Frank Patat' haalt schouders op over verklaring B en W

Algemeen

DRONTEN - 'Frank Patat' weet niet wat hij aan moet met de verklaring van B en W naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State over zijn standplaatsvergunning: "Ik wacht wel af waar ze mee komen."

Burgemeester en wethouders hebben meer dan twee weken gedaan over het samenstellen van de volgende verklaring: ?Het college laat weten dat zij in gesprek gaat met de heer Van Flierenburg om te komen tot een nieuwe privaatrechtelijke overeenkomst.?

"Mmm... indrukwekkend", reageert PvdA-fractievoorzitter Suzanne Stoop op Twitter. Haar GroenLinks-collega Paul Vermast spreekt op hetzelfde medium over een 'nietszeggend persbericht'.

Allemaal heel raar

"Ik vind het allemaal heel raar", reageert Frank van Flierenburg zelf, "Als een rechter een uitspraak doet, dan kun je winnen of verliezen. En als je verliest, moet je sportief zijn. De gemeente heeft klaarblijkelijk alle tijd van de wereld. Dat is niet zo gek, want het zijn ambtenaren, maar ik wil wel weer aan het werk."

Van Flierenburg is niet gerust op de afloop: "Ik ben bang dat ze weer nieuwe, aparte regels aan het bedenken zijn. Voorlopig kan ik niets anders dan afwachten. Ze weten wat ik wil: een standplaats op een normale plek en behandeld worden als elke andere ondernemer."

Frank Patat


.