Gezin Charles de Hoop (Biddinghuizen) schrijft boek over ziekbed
Gezin Charles de Hoop (Biddinghuizen) schrijft boek over ziekbed brugmedia.nl

Gezin Charles de Hoop (Biddinghuizen) schrijft boek over ziekbed

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Als dank voor de goede zorg van haar man overhandigde Willy de Hoop uit Biddinghuizen een exemplaar van het boek ‘Hoop doet leven’ aan de longartsen Dolf Hendriks en Steven Gans van ziekenhuis St Jansdal

Het verhaal is tien jaar geleden begonnen als dagboek tijdens de ziekenhuisopname van Charles de Hoop in het Harderwijkse ziekenhuis en is uitgegroeid tot een boekwerk.

Het boek beschrijft een lang verhaal op de intensive care en wat dit voor impact kan hebben binnen een gezin. Ook andere zorgverleners uit het ziekenhuis en van behandelcentrum Salem waren bij de overhandiging aanwezig.

Heftige periode

Het boek ‘Hoop doet leven’ is geschreven door Charles en Willy de Hoop samen en gaat over een zeer heftige periode in hun leven, waarbij leven en dood een dunne scheidslijn heeft.

Willy de Hoop: ,,Een verpleegkundige van de intensive care adviseerde mij tien jaar geleden om een dagboek te gaan bijhouden toen Charles daar voor de eerste keer werd opgenomen. De periode op een IC is verwarrend en indrukwekkend. Een dagboek helpt bij de verwerking van de opname en tijd van herstel erna.”

Het boek afmaken

Na het overlijden van Charles op 2 mei 2014 besluit Willy samen met haar kinderen om het boek af te maken en uit te geven. Willy vertelt dat de kinderen nauw betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het boek. ,,Alle gebeurtenissen hebben ook een grote impact gehad op de kinderen en hun gezinnen. Ik vond het hartverwarmend om samen met onze kinderen dit boek tot een geheel te maken.”

Met veel passie en toewijding heeft het gezin gewerkt aan de afronding van dit boek met als voornaamste doel een steun te zijn voor anderen.

Het boek is online verkrijgbaar via www.hoopdoetleven.net en bij diverse (evangelische) boekhandels in de regio.