Streekmarkt op Havenplein voorziet in een behoefte
Streekmarkt op Havenplein voorziet in een behoefte brugmedia.nl

Streekmarkt op Havenplein voorziet in een behoefte

Algemeen

DRONTEN - Op het Havenplein in het winkelcentrum SuyderSee werd zaterdag weer de maandelijkse streekmarkt gehouden. "Het slaat aan", zegt standhouder Ard van Wees over de markt met Flevolandse producten, "We krijgen heel veel positieve reacties."

Bijna twee jaar geleden ging de streekmarkt van start en sindsdien staan er elke eerste zaterdag van de maand Flevolandse bedrijven op de markt. "Heerlijke en ambachtelijke producten van Flevolandse bodem", aldus SuyderSee, "Je kunt kennismaken met de boeren en producenten die in de regio hun producten maken en verbouwen."

Vijftien standhouders

Er zijn vijftien standhouders, maar met name in de winter komen die niet allemaal iedere maand. Zo waren er afgelopen zaterdag acht. Toch is Ard van Wees enthousiast: "Er zijn veel klanten die speciaal op de eerste zaterdag van de maand naar het centrum komen. En er is veel interactie met de Drontenaren."

De eigenaar van kaasboerderij De Polderzoom aan de Elburgerweg constateert dat er ook een spin-off is: "Er zijn nogal wat mensen die op de streekmarkt kennismaken en die je dan later terugziet op de boerderij."