Gemeente Dronten klopt alsnog aan bij Lowlands en Opwekking
Gemeente Dronten klopt alsnog aan bij Lowlands en Opwekking brugmedia.nl

Gemeente Dronten klopt alsnog aan bij Lowlands en Opwekking

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - GroenLinks is vóór het aanleggen van een fietspad langs de Bijsselseweg in Biddinghuizen. Burgerraadslid Albert Bleijenberg had echter wel graag gezien dat de gemeente vooraf bij Lowlands en Opwekking had aangeklopt voor een bijdrage.

De gemeente gaat 55.000 euro uittrekken voor het fietspad. Het wordt een recreatieve voorziening, maar het belangrijkste is dat de bungalowparken Boschberg en Bremerberg tijdens evenementen als Lowlands zeer moeilijk bereikbaar zijn.

Bleijenberg vindt het jammer dat het fietspad betaald wordt uit de algemene middelen van de gemeente: "Waarom niet vooraf gesproken met de organisatie van Lowlands, Opwekking en dergelijke? Ik vind het jammer dat dit niet gedaan is."

Praten met organisatoren van evenementen

Wethouder Hans Engelvaart deed de toezegging dat de gemeente alsnog gaat praten met de organisatie van evenementen. Hij is optimistisch over de uitkomst, omdat de organisatoren tot nu toe allerlei noodmaatregelen moesten treffen: "Zij maken nu ook kosten, dus wij vinden het redelijk om hen een bedrag te vragen. Maar inderdaad: dat hadden we eerder moeten doen."

Piet van Voorst (ChristenUnie) vroeg zich af of het niet op een goedkopere manier kon. Uiteindelijk verkozen echter alle partijen de verkeersveiligheid en het recreatieve imago van de gemeente boven de kosten. "Bovendien: de toeristen betalen ook toeristenbelasting, dus er komt echt wel geld binnen", benadrukte Koene Tietema (CDA).

Waarom aan de zuidzijde?

Tietema wilde graag van het college weten waarom het fietspad aan de zuidzijde van de Bijsselseweg komt. Volgens hem wordt de kruising met de Spiekweg veiliger, als het fietspad aan de noordzijde ligt.

Wethouder Hans Engelvaart antwoordde dat de provincie gaat investeren in een veiliger situatie bij de Spiekweg. Volgens de wethouder past een fietspad aan de noordzijde niet in het plan van de provincie.

De belangrijkste reden om het fietspad niet aan de noordzijde te leggen is echter: "Daar liggen meer kabels en leidingen, dan wordt het weer duurder."