Burgemeester geeft uitleg over aanpak hennepkwekerijen
Burgemeester geeft uitleg over aanpak hennepkwekerijen brugmedia.nl

Burgemeester geeft uitleg over aanpak hennepkwekerijen

Algemeen

DRONTEN - Waarom doet de politie niets met meldingen van burgers dat er ergens een hennepkwekerij is, wilde de ChristenUnie van de burgemeester weten. "Het blijft voor omwonenden lastig in te schatten of daadwerkelijk wordt opgetreden", zegt burgemeester Aat de Jonge in zijn antwoord, "Dit komt omdat politie en OM om begrijpelijke redenen (opsporing) niet alles kunnen en mogen delen."

Recentelijk werd er een XTC-lab opgerold aan de Amstel. Omwonenden meldden toen dat ze al lang op de hoogte waren van het feit dat het daar niet in de haak was.

ChristenUnie-fractievoorzitter Jaap Oosterveld heeft daarop de burgemeester vragen gesteld over wat er wordt gedaan tegen hennepkwekerijen en XTC-laboratoria.

Oosterveld merkt op dat dat veel hennepkwekerijen gebruik maken van illegale stroom en dat dit de Drontenaren veel geld kost. Hij wijst ook op het brandgevaar.

Samenwerken met anderen

In zijn antwoord zegt de burgemeester dat de gemeente in de aanpak van hennepteelt samenwerkt met de andere gemeenten in de provincie, met de politie, het OM, woningcorporaties, netbeheerders, Belastingdienst en het UWV: "Hierbij worden zowel preventieve als repressieve maatregelen getroffen." Volgens de Jonge gaat de gemeente de komende jaren extra inzetten op de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

De burgemeester roept alle inwoners op om meldingen van onveilige situaties te doen bij de politie. Jaap Oosterveld vroeg daarbij toch aandacht voor een betere communicatie: "Want er zijn Drontenaren die meldingen doen en daarna niets meer horen. Zij hebben het gevoel dat er niets mee gedaan wordt."