Geen schadeclaims na rondvliegende dakpannen aan de Blaasbalg

Algemeen

DRONTEN ? Er zijn geen schadeclaims ingediend als gevolg van de weggewaaide dakpannen aan de Blaasbalg in Dronten. Dit zei wethouder Hans Engelvaart naar aanleiding van geruchten dat er dakpannen op auto's zouden zijn geland.

?Wij zijn er niet verantwoordelijk voor, het zijn onze huizen niet?, zei de wethouder. Hij constateerde dat woningeigenaar OFW ook in 2013 al geconfronteerd is met het probleem aan de Blaasbalg: ?Het heeft te maken met de ligging van de woningen en de wind uit de richting van Swifterbant.?

Adequate maatregelen

Volgens de wethouder zijn er deze keer meteen adequate maatregelen getroffen: ?Er zijn afzettingen geplaatst en de bewoners hebben om helmen gevraagd, die door OFW zijn verstrekt.?

OFW heeft de bewoners meteen een brief gestuurd en heeft gesteld dat bewoners schadeclaims kunnen indienen. Dit is dus door niemand gedaan.

Nokvorsten lagen verkeerd om

De gemeente weet inmiddels ook wat de oorzaak is: ?De nokvorsten lagen verkeerd om. Die worden nu omgedraaid en de dakpannen eronder worden vastgeschroefd."

"Het is wel heel vreemd wat er is gebeurd, want de dakpannen zijn daar verankerd zoals dat ook aan de kust gebeurt. Voor de bewoners is het vervelend, maar wij hopen dat OFW binnenkort maatregelen neemt.?