CAH Vilentum
CAH Vilentum ©maartenheijenk.nl

Bijzonder kenmerk voor hogeschool Vilentum

Algemeen

DRONTEN - De Nederlands Vlaams Accreditatie Orgaan (NVAO) heeft aan Vilentum Hogeschool het bijzonder kenmerk ?Ondernemen' toegekend.

"De hogeschool heeft dit kenmerk verkregen op instellingsniveau, dus zowel voor onderwijs, onderzoek als faciliteiten", aldus Vilentum in haar nieuwsbrief, "Zij is daarmee de eerste hogeschool in Nederland en Vlaanderen die dit kenmerk voor de hele hogeschool heeft gekregen."

Uit het advies van de NVAO

In het advies van de NVAO staat: ?Het panel heeft met veel waardering vastgesteld dat onderwijsvormen en didactisch concept bijdragen aan het bereiken van de beoogde eindkwalificaties. Ook de vele opdrachten vanuit het bedrijfsleven dragen ertoe bij dat de beoogde eindkwalificaties bereikt kunnen worden. Studenten krijgen volop de gelegenheid in authentieke situaties te werken. Er zijn stevige verbindingen gelegd tussen ondernemers en het onderwijs."

Een andere aanbeveling: ?Het panel heeft grote waardering voor de programmaonderdelen waarbij studenten zich op het gebied van ondernemen kunnen ontplooien. Hiervan geeft het informatiedossier een heldere beschrijving. Onderwijsvormen en didactisch concept (competentiegericht Onderwijsvormen en didactisch concept (competentiegericht leren) dragen er toe bij dat studenten de eindkwalificaties kunnen behalen. De faciliteiten voor studenten zijn uitstekend, studenten krijgen zowel binnen de cursussen als daarbuiten veel mogelijkheden zich als ondernemer te bekwamen."