Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Creaclub blij met verhuizing van de kerstmarkt naar januari

Algemeen

DRONTEN - De winterfair van Creaclub Dronten trok gisteren in kerkcentrum De Ark meer bezoekers dan de kerstmarkt van vorig jaar. "En dus is het voor herhaling vatbaar", zegt organisator Gretha Hemrica.

Creaclub Dronten omschrijft zichzelf als: "Een groep creatieve dames die hun talenten inzetten om diverse projecten een steuntje in de rug te geven."

Warme ontmoeting

Ook tijdens de winterfair stond de creativiteit centraal. Er waren workshops schilderen, breien, haken, kaart borduren en quilten en er was een optreden van een volksdansgroep. "Het uitgangspunt is een warme ontmoeting op creatieve wijze", aldus Gretha Hemrica, "En dat is goed gelukt. Het was gezellig en we hadden een goede aanloop."

Zoals gezegd organiseerde de Creaclub vorig jaar een kerstmarkt. "Omdat er altijd zoveel te doen is rond de kerst hebben we het verplaatst. We wilden het eigenlijk combineren met het Art Festival in De Ark, maar helaas gaat dat festival dit jaar door een gebrek aan vrijwilligers niet door", legt Gretha uit.

Lagere opbrengst

De verhuizing naar januari betekende wel dat de opbrengst lager was dan vorig jaar. Toen werd er duizend euro opgehaald voor diverse goede doelen, dit jaar verwacht de organisatie uit te komen op 600 euro. "Dat komt doordat we nu natuurlijk geen kerststukken konden verkopen. En kerststukjes blijken beter te lopen dan de bloembollen die we dit jaar in de verkoop hadden."

Van de opbrengst krijgt Hospice Dronten een geldbedrag. Daarnaast worden er materialen gekocht, waarmee de Creaclub aan het werk gaat voor vier andere goede doelen: opvangcentrum De Tweede Mijl in Amsterdam, couveusekindjes en projecten in Oeganda en Roemenië.

Inloopchtend op de dinsdag

De Creaclub gaat na zaterdag weer over tot de orde van de dag. "Iedere tweede dinsdag van de maand hebben we een inloopochtend in De Ark, van half tien tot half twaalf. Mensen kunnen dan creatief bezig zijn, maar ze kunnen ook bij ons terecht als ze hulp nodig hebben", legt mevrouw Hemrica uit.

"En verder staan we altijd open voor giften. We kunnen vooral wol en andere creatieve materialen goed gebruiken."