OVDD pleit opnieuw voor gunning aan lokale ondernemers
OVDD pleit opnieuw voor gunning aan lokale ondernemers brugmedia.nl

OVDD pleit opnieuw voor gunning aan lokale ondernemers

Algemeen

DRONTEN? De ondernemersvereniging De Driehoek deed drie weken geleden tijdens de jaarvergadering een oproep aan de gemeente om opdrachten te geven aan lokale ondernemers. Voorzitter Hester Vroegop herhaalde die oproep vrijdag bij de opening van het jaar van netwerkorganisatie Open Coffee Dronten.

Het aanbestedingsbeleid staat nog steeds op de agenda van de OVDD, zei Vroegop: ?Hoe krijgen we het zover dat lokale ondernemers gunningen krijgen? Hoe lukt het ons om deel te nemen aan een aanbestedingsprocedure? Ook al ben je een kleine ondernemer, dat wil niet zeggen dat je geen diensten kunt verlenen.?

Wethouder

In haar nieuwjaarsrede sprak ze de hoop uit dat Drontense bedrijven bijvoorbeeld mogen meewerken aan de bouw van de nieuwe school bij het NS-station. Ze zei toen dat overleg met wethouder Piet Bleeker al heeft geleid tot verbeteringen van het gunningsbeleid.

De wethouder was vrijdag aanwezig toen Hester Vroegop de ondernemers toesprak in grand café Flavour in De Meerpaal. ?We proberen het scherp te houden en op de agenda te houden?, aldus de OVDD-voorzitter.