Wethouder velt geen oordeel over salarisadministratie
Wethouder velt geen oordeel over salarisadministratie brugmedia.nl

Wethouder velt geen oordeel over salarisadministratie

Algemeen

DRONTEN ? Wethouder Piet Bleeker van Financiën wil geen mening geven over de salarisadministratie van de gemeente in de periode 2011 ? 2014. ?Ik kan het niet beoordelen, ik ben op 21 mei 2014 aangetreden en heb geen oordeel over 2011.?

De gemeente Dronten maakte eerder vandaag bekend dat de salarisadministratie in 2011 een fout heeft gemaakt, waardoor er gedurende 3,5 jaar geen afdrachten WAO-WIA aan de belastingdienst zijn gedaan. Het betekent dat de gemeente nog rond de 2 miljoen euro moet bijbetalen.

Belastingdienst afwachten

Piet Bleeker wil niet vooruit lopen op een eventuele boete van de belastingdienst. ?We zijn in gesprek. Meteen na het ontdekken van de fout hebben we het de belastingdienst gemeld en nu hebben we het ook gemeld aan de gemeenteraad en de pers. Wij hebben zelf het initiatief genomen, we denken het netjes gedaan te hebben en we wachten af wat de belastingdienst doet.?

Ook over maatregelen tegen accountant PWC en een eventuele schadeclaim doet de wethouder geen uitspraken: ?We zijn ook met de accountant in gesprek.?

Externe deskundige

De fout kwam aan het licht toen de gemeente een externe deskundige naar de salarisadministratie had laten kijken. Deze was ingehuurd naar aanleiding van ?kleinere onregelmatigheden'.

Volgens wethouder Bleeker bestond er geen vermoeden dat er meer aan de hand was: ?Per 1 januari hebben we een nieuwe manager op de afdeling Financiën. Die liep tegen wat kleine dingetjes aan en dacht: daar moeten we eens een externe naar laten kijken. Niets meer en niets minder.?

Lees ook:
- Fout salarisadministratie - Gemeente moet belastingdienst 1,4 miljoen betalen