Parkeren in het centrum -
Parkeren in het centrum - "Drontenaren zijn speciale mensen" brugmedia.nl

Parkeren in het centrum - "Drontenaren zijn speciale mensen"

Algemeen

DRONTEN - "Drontenaren zijn hele speciale mensen. Die willen niet een stukje lopen. Nee, die willen parkeren en uitstappen op de plaats waar ze moeten zijn." Dat zegt wethouder Hans Engelvaart over een studie naar de parkeerdruk in het centrum van Dronten.

De gemeente heeft het parkeren in en rond het centrum van Dronten kritisch bekeken. Daarbij is geconcludeerd dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Wel heeft die studie geleid tot twee plannen, zoals gepubliceerd op DeDrontenaar.nl:

- Parkeerplaats De Noord verhuist door bouw Heuvelpark 4
- ?Steenbergen' wordt definitief een parkeerplaats

Verschillende tellingen

De gemeente was benieuwd of het centrum na de opening van het winkelcentrum SuyderSee nog steeds voldoende parkeerplaatsen heeft. Daarom zijn er de afgelopen periode verschillende tellingen verricht.

"Uit de rapportage blijkt dat Dronten beschikt over voldoende parkeerplaatsen op korte afstand van het stadscentrum", schrijft de gemeente, "Ook blijkt dat op zaterdag bezoekers wat langer moeten zoeken naar een parkeerplek, maar dat er geen sprake is van een tekort. Dit betekent dat er geen extra parkeerplaatsen aangelegd hoeven te worden."

Gratis parkeren

De parkeerontwikkelingen in Dronten staan haaks op de landelijke trend. Landelijk neemt de parkeerdruk rond winkelcentra af. Dat heeft onder andere te maken met het inkopen doen via internet. In Dronten is geen sprake van afname. Wethouder Hans Engelvaart is daar blij mee: "Waarschijnlijk komt dat mede door het gratis parkeren. Dat is toch de kracht van ons centrum: er is altijd wel een gaatje te vinden."

De tellingen in het centrum hebben ertoe geleid dat B en W hebben besloten bestaande parkeerlocaties beter in te passen. Daarnaast krijgen de tijdelijke parkeerplaatsen De Noord en Steenbergen een definitieve status.