Flevoruiters huldigt vijf kringkampioenen bij ponyruiters
Flevoruiters huldigt vijf kringkampioenen bij ponyruiters brugmedia.nl

Flevoruiters huldigt vijf kringkampioenen bij ponyruiters

Sport

DRONTEN / WEZEP - De Flevoruiters huldigden zaterdag vijf ponyruiters als kringkampioen van Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland: Beaubette van den Berg, Maud Hanse, Susan Lammert, Djairo de Glee en Hessel Hoekstra.

Verslag door Wilma de Iongh (Flevoruiters):

Zaterdag werden er maar liefst vijf ponyruiters in Wezep gehuldigd als Kringkampioen van de onze kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland. Kringkampioenen van dit indoor seizoen springen op een rij: Beaubette van den Berg, Maud Hanse, Susan Lammert, Djairo de Glee en Hessel Hoekstra.
De derde selectie springen voor pony's werd zaterdag verreden bij de Bosrakkers in Hulshorst.

Daniël Haver ging in naar Hulshorst met zijn C-pony Hiawatha. In de klasse B sprong deze combinatie een foutloos parcours en met 71 punten in het basisparcours en 69 punten in de barrage wonnen zij de derde prijs.
Voor Beaubette van den Berg met haar D-pony Miss Potter was er in de klasse B een eerste prijs. Met 83 punten en een foutloos parcours kwam zij op de eerste plek. Met deze prestatie werd zij ook gehuldigd als Kringkampioen klasse B categorie D. Van harte en op naar de Regiokampioenschappen op 6 en 7 februari! De derde prijs in de klasse B categorie D/E was voor Annick Maas met haar E-pony Antygo. Deze combinatie liet een foutloos basisparcours zien en ook in de barrage sprong zij foutloos rond. Met 74 punten voor stijl kwamen Annick en Antygo op de derde plek. Deze prestatie leverde ook een startbewijs voor de Regiokampioenschappen op. Succes!

Maud Hanse sprong met haar C-pony Nemo een foutloos basisparcours in de klasse L. In de barrage ging het niet helemaal zoals ze wilde maar het was wel goed genoeg voor de derde prijs. En deze prijs was goed genoeg om Kringkampioen in de klasse L categorie C te worden. Maud en Nemo werden gehuldigd en hebben hiermee ook een startbewijs voor de Regiokampioenschappen Gelderland en Oost-Flevoland op 6 en 7 februari op zak. Succes, Maud!
Maud haar broer Jasper had zijn D-pony Kantjes Binky Boy mee en in de klasse B sprong hij een mooi foutloos basisparcours. Jasper en Binky Boy namen met deze prestatie de vierde prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen mee naar huis.
Vervolgens ging Jasper met zijn D-pony Pretendent de Civry de ring in voor een parcours in de klasse L. Jasper mocht als laatste ruiter de ring in en ze gingen er voor. Met de vierde prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen ging Jasper tevreden naar huis.


Susan Lammerts en haar D-pony Tarzan sprongen een foutloos basisparcours. Ook in de barrage sprong deze combinatie foutloos en in korte lijnen reden zij naar de eerste plek toe. Met deze prestatie werden Susan en Tarzan Kringkampioen in de klasse L categorie D. Van harte en succes op weg naar de Regiokampioenschappen!

Noah van Tilburg en haar D-pony Tango De L'eguille sprongen in de klasse L naar de tweede prijs toe. Bianca op ?Hof sprong in Hulshorst met haar D-pony Red Boy een foutloos basisparcours in de klasse L. In de barrage had deze combinatie helaas een balkje maar in een snelle tijd wonnen zij de vijfde prijs. Deze prestatie was voldoende om geselecteerd te worden voor de Regiokampioenschappen op 7 februari. Bianca, succes met de voorbereidingen!
Djairo de Glee won zaterdag met zijn D-pony Kalypso R van het Juxschot de eerste prijs in de klasse M. Djairo en Kalypso sprongen twee foutloze rondjes en daarmee werden zij ook nog eens Kringkampioen! Gefeliciteerd Djairo!
Voor Laurie Touw was er met haar D-pony Basje in de klasse M na twee foutloze ronden een tweede prijs. In de klasse Z won Laurie met haar D-pony D-pony Malforin Mac Popsicale Ch met een balkje in het basisparcours de eerste prijs.
Hessel Hoekstra en zijn D-pony Casanova wonnen in Hulshorst de klasse ZZ. In twee foutloze ronden kregen zij het oranje lint aangehangen maar met deze prestatie won Hessel ook de kampioenschappen en werd hij gehuldigd als Kringkampioen springen klasse ZZ categorie D. Hessel, gefeliciteerd en op naar de Regiokampioenschappen!

Paarden Wezep - Bij de Heuvelruiters in Wezep werd zaterdag de derde selectiewedstrijd dressuur voor paarden van de Kring Noordoost-Veluwe en Oost- Flevoland van dit Indoorseizoen verreden. Ellen van Arendonk plaatste zich na deze wedstrijd met haar beide paarden voor de Regiokampioenschappen. Met haar paard Eleanor dml won zij zaterdag met 192 punten de derde prijs in de klasse M1. Met haar paard Edelweiss werd Ellen met 188 punten zesde en ook dit resultaat was goed voor een startbewijs voor de Regiokampioenschappen van Gelderland en Oost-Flevoland op 30 en 31 januari. Succes toegewenst!
Alieke Leenders kwam met haar paard Flevo All in Wezep de ring in voor en proef in de klasse B. Met 199 punten won deze combinatie de tweede prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen op 30 en 31 januari. Succes met de voorbereidingen, Alieke.


Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 10 januari in Wezep

Alieke Leenders - paard Flevo All - dressuur klasse B - 2de prijs
Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse M1 - 3de prijs
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M1 - 6de prijs

Wedstrijd op - zaterdag 10 januari in Hulshorst
Daniël Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse B- 3de prijs
Beaubette van den Berg - D-pony Miss Potter - springen klasse B - 1ste prijs - Kringkampioen springen klasse B categorie D van kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse B - 3de prijs
Maud Hanse C-pony Nemo - springen klasse L - 3de prijs - Kringkampioen springen klasse L categorie C van de kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland
Jasper Hanse - D-pony Kantjes Binky Boy - springen klasse B - 4de prijs
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse L - 1ste prijs - Kringkampioen springen klasse : categorie D
Noah van Tilburg - D-pony Tango De L'eguille - springen klasse L - 2de prijs
Jasper Hanse - D-pony Pretendent de Civry - springen klasse L - 4de prijs
Bianca op 't Hof - D-pony Red Boy - springen klasse L - 5de prijs
Djairo de Glee - D-pony Kalypso R van het Juxschot - springen klasse M - 1ste prijs - Kringkampioen springen klasse M categorie D
Laurie Touw - D-pony Basje - springen klasse M - 2de prijs
Laurie Touw - D-pony D-pony Malforin Mac Popsicale Ch - springen klasse Z - 1ste prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Casanova - springen klasse ZZ - 1ste prijs - Kringkampioen springen klasse ZZ categorie D