Overtreding binnen de zestien.
Overtreding binnen de zestien. ©maartenheijenk.nl

Niet-gegeven penalty het enige hoogtepunt bij asv Dronten (0-0)

DRONTEN - Het meest positieve na afloop van asv Dronten - VIBOA (0-0) was het feit dat ook concurrent d' Olde Veste 0-0 had gespeeld. Daardoor blijven de Drontenaren koploper. De nummer één van de eerste klasse E wist tegen laagvlieger VIBOA echter geen enkele kans te creëren.

Het boeiendste moment uit de wedstrijd deed zich vroeg in de eerste helft voor, toen rechtsbuiten Jeroen van der Meer een duel aanging op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er een overtreding in en het vermeende vergrijp was duidelijk binnen de zestien (zie ook de foto). Tot ontzetting van de ASVD-aanvaller legde de leidsman de bal echter buiten het strafschopgebied.

Een halve meter

,,We hadden een penalty moeten hebben'', baalde Jeroen van der Meer naderhand, ,,De scheidsrechter floot, ik liep een halve meter binnen het strafschopgebied. Hij gaf geel en dan moet-ie 'm op de stip leggen, dat is heel duidelijk.''

Asv Dronten had tegen de ploeg uit Winsum het beste van het spel, maar kwam tot nul uitgespeelde kansen. Verdedigend moest de thuisploeg attent zijn bij tegenstoten van de Groningers. Gelukkig voor de koploper stond de verdediging onder leiding van Rik Breemhaar en Jeroen de Groot als een huis en had keeper Maikel Kampjes nauwelijks iets te doen.

Scrimmages

Zijn collega Ceiko Luteijn werd aan de overkant voor rust al helemaal niet op de proef gesteld. Na de pauze leek asv Dronten eventjes door te drukken. Dat leidde tot een paar scrimmages, waarbij Jodi de Boer de voet tot twee keer toe net niet tegen de bal kreeg.

Pas in de 79e minuut was er iets dat op een kansje leek. Jeroen van der Meer kwam vanaf links naar binnen. ,,Jammer, hij zeilde net over de kruising'', zei de hoofdpersoon over die actie, ,,Met een beetje geluk gaat hij er wel in en dan win je de wedstrijd gewoon met 1-0. Helaas, het zat er niet in vandaag.''

Tegen een muur

,,Dit soort tegenstanders hebben we eigenlijk het hele seizoen al'', blikte Van der Meer terug op de eerste zeven wedstrijden, ,,Vorige week maakten we snel de 1-0 en dan wordt het iets makkelijker. Vandaag loop je de hele wedstrijd tegen een muur aan . Dat is gewoon lastig. En je hebt gelijk: op die penalty na hebben we geen enkele kans gehad.''

De 22-jarige aanvaller wil nog niet praten over een titel. ,,We hebben van tevoren gezegd dat de top 6 mooi zou zijn. Je ziet hoe lastig we het hebben tegen VIBOA, die nog maar vier puntjes hadden. Zo wordt het denk ik ook de rest van het seizoen, dus praten over een kampioenschap is wat mij betreft te vroeg.''