Teun van Beek (De IJsvogel).
Teun van Beek (De IJsvogel). ©maartenheijenk.nl

Kermisexploitanten blijven weg omdat ze niets verdienen in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Stichting De IJsvogel zou dolgraag een jaarlijkse kermis organiseren in Biddinghuizen. ,,Wij krijgen regelmatig de vraag waarom er geen kermis is. Het antwoord is simpel: ze willen niet komen omdat ze niets verdienen’’, zei voorzitter Teun van Beek gisteren bij de najaarsvergadering van Dorpsbelangen.

Stichting De IJsvogel kijkt terug op een goed jaar. Van Beek noemde het Huttenfeest en het muziekfestival Op Dreef als hoogtepunten. Daarnaast was volgens de voorzitter de deelname van de veteranen aan Koningsdag voor herhaling vatbaar. Het paaseieren zoeken en de avondvierdaagse zijn "altijd goed".

Sinterklaas en Kerstmarkt

Voor de rest van het kalenderjaar staan er nog twee activiteiten op de agenda: de intocht van Sinterklaas op 14 november en een Kerstmarkt, die dit jaar “een ander tintje” krijgt.

Voor volgend jaar worden er alweer volop plannen gemaakt. Zo heeft Van Beek de hoop op een kermis nog niet opgegeven: ,,We zijn druk in gesprek met de exploitanten die volgend jaar misschien wel willen komen. We hopen dat het lukt.’’

Meedenken

De voorzitter bedankte de vrijwilligers, sponsors en de vereniging Dorpsbelangen. Hij riep de bewoners op om mee te denken: ,,We kunnen het nooit iedereen naar de zin maken, dus schroom niet om het ons te vertellen als je vindt dat er iets moet veranderen.’’