De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. OFW

Wethouder: Voedselbank is in Dronten helaas noodzakelijk

Algemeen

DRONTEN - In een deel van de loods van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is vrijdag de Voedselbank Dronten officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Peter van Bergen.

De locatie kent twee etages: op de begane grond is de Voedselbank en op de nieuwe etage de Speelgoedbank, gerealiseerd door vrijwilligers, sponsoren en stagiairs.

Helaas noodzakelijk

Er waren bij de opening ruim honderd genodigden en belangstellenden aanwezig. ,,De noodzaak van de Voedselbank in de gemeente Dronten is er helaas”, zo betoogde de wethouder. 

Wekelijks deelt de organisatie 120 voedselkratten uit aan bijna vierhonderd personen. Gezinnen die via Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland in aanmerking komen voor de Voedselbank, kunnen bij de Speelgoedbank speelgoed verkrijgen. Ook dat speelgoed is ter beschikking gesteld door particulieren in de gemeente.

Cheque van WoonEnergie

Energieleverancier WoonEnergie overhandigde vrijdag een cheque van 494 euro aan de voedselbank. WoonEnergie heeft in mei energietesten afgenomen bij huurders van OFW. Per test ging één euro naar Voedselbank Dronten.