Rechtbank Lelystad.
Rechtbank Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Moeder en zoon uit Biddinghuizen vrijgesproken van huisvredebreuk

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN – De politierechter in Lelystad kon zich maandag helemaal aansluiten bij de eis van de officier van justitie die vroeg om vrijspraak voor een moeder en zoon uit Biddinghuizen. Zij werden verdacht van huisvredebreuk in mei 2013. De zoon werd ook verdacht van mishandeling op diezelfde dag. 

,,Mijn dochter belde op met het verzoek of wij met de man, die bij haar logeerde, wilde praten. Ze wilde dat hij het huis verliet, maar dat deed hij niet’’, verklaarde de 54-jarige moeder. Samen met haar 22-jarige zoon ging ze op pad. Na wat onenigheid en scheldpartijen vertrok de man nadat zij de politie gebeld had.

De man keerde even later terug met zijn broer en vader. ,,Die broer kwam direct op mij afgestormd, pakte me beet en gaf me een gooi door de keuken heen’’, verklaarde moeder verder. Haar zoon werd verdacht van mishandeling van die man. ,,Ik heb alleen geduwd, ik wilde zorgen dat ze bij mijn moeder wegbleven’’, verklaarde hij.

,,Er is geen enkele sprake van huisvredebreuk’’, vond de officier van justitie. Volgens haar waren moeder en zoon er op uitnodiging van de dochter. Ook vond zij de kwalificatie ‘mishandeling’ waarvan de zoon verdacht werd niet passend. ,,Er is onvoldoende bewijs en het lijkt eerder noodweer.’’