Swift '64 heeft geen enkele moeite met subtopper Zalk

SWIFTERBANT - In de vierde klasse C beleefde Swift '64 zaterdag een makkelijk middagje tegen subtopper Zalk. De Swifterbanter formatie was over de gehele wedstrijd duidelijk de betere en wist dat in de tweede helft uit te drukken in doelpunten: 3-0. Daar kon ook een rode kaart voor Kees ten Cate geen verandering in brengen.

Het had zaterdag ook zo weer een monsterscore kunnen zijn. Swift liet vanaf het eerste moment blijken niet in te zijn voor een spannend duel en dat resulteerde in een prima partij. De kansjes waren in eerste instantie nog niet aan Swift besteed, want de openingstreffer kwam pas in de tweede helft op de borden.

Posthuma breekt de ban, Ten Cate rood
Uiteindelijk zorgde Robbin Posthuma voor de nodige opluchting. Na een uur spelen opende hij de score en daarmee was het hek van de dam. Althans, dat leek zo. Even na de openingstreffer moest Swift namelijk met tien man verder toen Kees ten Cate met tweemaal geel van het veld werd gestuurd. Het deerde de thuisploeg niet, want tien minuten voor tijd forceerde Thim Verhoeven 'gewoon' de beslissing: 2-0.

Met die goal brak het verzet van Zalk definitief en kort voor tijd mocht ook Rowald Bont nog aanleggen voor een treffer. Hij zorgde daarmee voor een 3-0 eindstand en zodoende blijft Swift keurig in de race om de titel. Het moest de kopppositie wel afstaan aan Olympia '28, maar dat is puur op doelsaldo. Niets aan de hand dus.